FOTO! Cele mai CIUDATE feluri de mâncare
Uneori o mâncare foarte bună pentru unii, poate fi o ciudățenie pentru alții. V-ați întrebat vreodată cum ar fi să mâncăm paianjeni și să bem vin de șarpe?
De Redactia Observator la 11.10.2014, 15:49Uneori o mâncare foarte bună pentru unii, poate fi o ciudățenie pentru alții. V-ați întrebat vreodată cum ar fi să mâncăm paianjeni și să bem vin de șarpe?
Iată care sunt cele mai ciudate mâncăruri din lume:
Vin de șarpe
Această băutură este foarte populară în China și Vietnam, găsindu-se în cele mai importante restaurante. Este făcut prin înmuierea șarpetului în vin de orez și, bineînțeles, alcool.
„Ouăle secolului”, China
Nu au o vechime de 100 de ani, ci au fost depozitate doar câteva luni. Ceea ce se urmărește este ca gălbenușul să devină cât mai închis la culoare, de preferat verde sau maro.
„Fugu”, Japonia
Peștele fugu se găsește în Japonia și este o specialitate. Este otrăvitor din cauza unei toxine ce se găsesc în algele roșii. Pentru a-l putea găti, trebuie să fii foarte bine instruit. Trebuie să îi fie scoase intestinele, ficatul și glandele care conțin această otravă.
Păianjeni prăjiți, Cambodgia
Păianjenul prăjit este o delicatesă cambodgiană. Tarantulele sunt servite cu lămâie și piper negru în cele mai cunoscute restaurante cambodgiene și sunt la mare căutare.
Witchetty grub, Australia
Mai precis, larve. Când sunt prăjite, ele devin crocante. Cea mai mare ciudățenie este că sunt consumate și vii.
Shiokara, Japonia
Mâncarea are la bază intestinele animalelor marine care se lasă la fermentat timp de o lună. Se servește întotdeauna cu un pahar cu whisky pentru a tăia mirosul și gustul înțepător pe care îl are acest fel de mâncare.
Lăcuste
Lăcustele sunt pline de proteine. Dacă vreți să cumpărați lăcuse prăjite, le găsiți în piețele din Asia, dar și în Mexic și, mai nou, în Londra.
Sannakji, Coreea
Pui de caracatiță, Coreea. Puiul de caracatiță se taie în bucăți și se servește viu. Este o mâncare periculoară pentru că tentaculele caracatiței se pot lipi de gât sau de cavitatea bucală.
Escamoles, Mexic
Sunt larvele de furnici. Aceste larve se prăjesc și sunt servite lângă alte preparare mexicane.
Beondegi, Coreea
Larvele de viermi sunt folosite pentru a prepara alte feluri de mâncare, dar sunt servite și prăjite.
Tong zi dan, China
Această mâncare este cea mai controversată. În fiecare primăvară, în orașul Dongyang, ouăle se fierb în urina adolescenților, apoi se consumă.
Dacă vizitați vreodată sud-estul Asiei nu ratați să beți un pahar de vin de șarpe. Această băutură este foarte populară în China și Vietnam, găsindu-se în cele mai importante restaurante. Este făcut prin inmuierea șarpetului în vin de orez și, bineînțeles, alcool.
„Ouăle secolului”, China
- See more at: http://clickpoftabuna.ro/slider-ul-de-pe-prima-pagina/foto-cele-mai-ciudate-mancaruri/index.html#sthash.WS63ITHk.dpu