Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Cel mai căutat produs bio, la târgul din Ibăneşti. Producători din 13 ţări au adus aici preparate tradiţionale, certificate

Produsele BIO sunt vedete în acest weekend în comuna Ibăneşti din judeţul Mureş. A început a doua ediţie a Festivalului European BIO şi al Tradiţiilor Locale. Evenimentul este unic în ţara noastră. 

de Sorin Tanţoş

la 07.09.2024 , 11:26

Festivalul aduce laolaltă fermieri și procesatori BIO din 13 țări, printre care Polonia, Lituania sau Ucraina. Iar oferta este variată - atât produse alimentare, cât şi artizanat tradiţional. Doar Polonia va participa cu peste 20 de firme BIO, care vor aduce în fața vizitatorilor preparate culinare tradiționale poloneze, toate certificate ecologic. 

Produsele BIO, vedete la festival

"În Polonia avem mai mult de 200 de producători de mâncare bio. Ei lucrează aproximativ 600 de hectare de teren cu diferite produse. Avem mai mult de 700 de procesatori care prelucrează mâncarea organică", spune Wawrzyniec Mazirjuk, Asociaţia Producătorilor din Polonia.

Vezi și

Una dintre cele mai căutate preparate ale festivalului este pâinea frământată chiar în faţa clientului. În ţara noastră, interesul pentru produsele BIO este în creştere în ultima perioadă.

"La noi din ce în ce mai mult găsim produse bio. Mare majoritate sunt de import. Iar produsele românești nu prea le putem vinde în magazinele din România", explică Avraham Marian Cioceanu, președinte Asociația Bio România.

Cei care au venit la festival au avut parte şi de o surpriză. Pe lângă preparatele delicioase pe care le-au degustat, aceştia au avut ocazia să urmărească, în premieră naţională, o prezentare de modă realizată din bumbac, in, lână, cânepă şi piele, toate creaţiile designerului Irina Silaghi. Festivalul se încheie mâine.

Sorin Tanţoş Like
Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Evenimente » Cel mai căutat produs bio, la târgul din Ibăneşti. Producători din 13 ţări au adus aici preparate tradiţionale, certificate