Garry Kasparov deschide turneul Superbet Chess Classic Romania cu o lecție de șah pentru copii, pe 4 iunie. Lista impresionantă a participanților
Maestrul Garry Kasparov va susţine, pe 4 iunie, o lecţie de şah pentru copii, în cadrul ceremoniei de deschidere a turneului Superbet Chess Classic Romania 2021.
De Daniel Murărescu la 01.06.2021, 17:18- Lecţia va consta atât în recomandări practice, cât şi în partide demonstrative de şah simultan, la care vor lua parte 12 copii campioni din România
- La Superbet Chess Classic Romania 2021 vor participa Fabiano Caruana, Levon Aronian, Anish Giri, Alexander Grischuk, Wesley So, Shakhriyar Mamedyarov, Teimour Radjabov, Maxime Vachier-Lagrave, Richard Rapport şi Constantin Lupulescu
Cel mai bun jucător de şah al tuturor timpurilor, multiplul campion mondial Garry Kasparov, va ţine o lecţie de şah pentru copii, în timpul primei etape a competiţiei mondiale Grand Chess Tour 2021. Lecţia va avea două componente. Garry Kasparov va face recomandări din experienţa sa şi va da explicaţii special pentru copii, în cadrul unei conferinţe inspiraţionale pe care o va susţine la ceremonie. Ulterior, 12 copii medaliaţi la Campionatele Naţionale - fete şi băieţi - vor participa la un simultan oferit de Garry Kasparov şi marii maeştri participanţi la Grand Chess Tour.
Evenimentul va fi transmis în direct pe conturile de YouTube şi Facebook ale SuperChess. Înregistrările vor rămâne online. "Vrem să încurajăm copiii şi tinerii din România să descopere şi să iubească şahul. Vrem ca şahul să devină unul din instrumentele prin care generaţiile tinere învaţă să-şi dezvolte mintea, imaginaţia şi gândirea strategică. De aceea, în deschiderea primei etape a Grand Chess Tour 2021, Superbet Chess Classic Romania 2021, avem o lecţie de şah pentru copiii din România. Garry Kasparov poate să-i inspire şi să-i atragă pe copii spre acest sport deosebit, la fel cum poate să transmită un mesaj tinerei generaţii de a-şi găsi resursele pentru a se reinventa, după pandemie, cu o minte educată", a declarat Augusta Dragic, preşedinta Consiliului director al Fundaţiei Superbet, potrivit unui comunicat.
Ceremonia de deschidere a turneului de şah Superbet Chess Classic Romania 2021 va cuprinde mai multe momente, care vor fi transmise toate în direct pe site-ul superchess.ro şi pe pagina de Facebook a Superchess:
- 13.00 – 14.05, prima parte a Ceremoniei oficiale de deschidere a turneului Superbet Chess Classic Romania 2021: mesajele organizatorilor şi ale invitaţilor speciali; prezentarea jucătorilor; tragerea la sorţi a ordinii de concurs, prima mutare cu Garry Kasparov, care marchează deschiderea simbolică a turneului, întrebări de la presă;
- 14.05 – 16.00, a doua parte a Ceremoniei oficiale de deschidere a turneului Superbet Chess Classic Romania 2021;
- 14.05 – 14.55, conferinţă inspiraţională susţinută de Garry Kasparov, cu tema "Change your life. Make your move", sub forma unui interviu şi a unei lecţii de şah pentru copii, urmate de întrebări şi răspunsuri cu invitaţii din sală, inclusiv cu copiii;
- 15.00 – 16.00, partide demonstrative de şah simultan, cu participarea a 12 copii campioni naţionali de şah, a celor 10 jucători înscrişi în turneu, a lui Garry Kasparov şi a unor invitaţi din diverse domenii socio-profesionale.
Detaliile complete ale evenimentului vor fi difuzate pe 3 iunie, după finalizarea tuturor elementelor organizatorice. În contextul pandemiei, nu va fi permis accesul publicului în sală.
Cine participă la Superbet Chess Classic Romania 2021
Competiţia de şah care se va desfăşura la Bucureşti între 5 şi 14 iunie este prima din cele cinci etape din circuitul mondial fondat de Garry Kasparov, Grand Chess Tour 2021. Organizatori sunt Federaţia Română de Şah, Fundaţia Superbet şi Grand Chess Tour (GCT).
Vor participa 10 şahişti recunoscuţi la nivel internaţional, printre care şi cel mai bun şahist al României, care a fost confirmat de GCT ca wildcard. Şahiştii înscrişi sunt: Fabiano Caruana, Levon Aronian, Anish Giri, Alexander Grischuk, Wesley So, Shakhriyar Mamedyarov, Teimour Radjabov, Maxime Vachier-Lagrave, Richard Rapport şi Constantin Lupulescu.