Înscrierea sau retragerea elevului de a frecventa ora de religie se face prin cerere scrisă
Un grup de 33 deputaţi a depus, în 4 martie, un proiect care prevede că înscrierea sau reînscrierea elevului pentru a frecventa ora de religie se face prin cerere scrisă a părintelui, tutorelui sau elevului major, iar schimbarea acestei opţiuni sau retragerea se va face tot prin cerere scrisă.
De Redactia Observator la 06.03.2015, 19:31Un grup de 33 deputaţi a depus, în 4 martie, un proiect care prevede că înscrierea sau reînscrierea elevului pentru a frecventa ora de religie se face prin cerere scrisă a părintelui, tutorelui sau elevului major, iar schimbarea acestei opţiuni sau retragerea se va face tot prin cerere scrisă.
Proiectul de lege modifică articolul 18 din legea educaţiei naţionale.
"Încrierea sau reînscrierea elevului pentru a frecventa orele de religie se face prin cerere scrisă a elevului major, părintelui sau tutorelui legal instituit pentru elevul minor. Schimbarea acestei opţiuni sau retragerea se face tot prin cerere scrisă a elevului major, a părintelui sau tutorelui legal. Situaţia şcolară se încheie, după caz, cu sau fără disciplina Religie", prevede proiectul de lege.
Potrivit iniţiatorilor, propunerea legislativă "pune în acord dispoziţiile articolului 18 alin 1 din legea educaţiei naţionale cu decizia Curţii Constituţionale întrucât asigură participarea elevului la ora de religie în urma exprimării dorinţei persoanei îndreptăţite legal, conform libertăţii de conştiinţă, ţine cont de caracterul orei de religie în urma exprimării dorinţei persoanei îndreptăţite legal, conform libertăţii de conştiinţă, ţine cont de orei de religie de disciplină aflată în trunchiul comun", anunță Mediafax.