Interviu în exclusivitate cu profetul crizei din 2008, Nouriel Roubini, joi și vineri la Observator
Omenirea este în faţa unei alegeri imposibile: sănătatea sau economia? Viaţa sau banii? Într-o serie de interviuri cu cei mai mari specialişti ai lumii, Observator caută răspunsuri la cele mai arzătoare întrebări ale momentului. Nouriel Roubini, celebrul economist american care a prezis Marea Criză din 2008, ne-a acordat un interviu exclusiv. Roubini ne spune ce măsuri poate lua România pentru a evita colapsul şi ce investiţii profitabile putem face fiecare dintre noi. Prima parte a interviului eveniment o veți putea urmări joi, la ora 19.
De Redactia Observator la 29.07.2020, 23:28- EDIŢIE SPECIALĂ Observator. Primele EXIT POLL-uri ale Alegerilor Prezidenţiale, ora 21:00, LIVE la Antena 1
- COMPARAŢIE. Prezenţa la vot pe ore în primul tur al alegerilor prezidenţiale din 2014, 2019 şi 2024
- Interviul în exclusivitate, joi și vineri, la Observator
- Profetul crizei din 2008 are sfaturi pentru români
Alessandra Stoicescu: Aş zice cel mai faimos economist al lumii în acest moment şi ceea ce e fascinant, a reuşit să prezică criza din 2008. Nouriel Roubini, mulţumesc foarte mult că eşti alături de noi în această seară.
Profet al crizei economice din anul 2008, Nouriel Roubini nu se fereşte nici acum să spună adevăruri pe care nimeni nu vrea să le audă acum.
Alessandra Stoicescu: Care sunt sfaturile dumneavoastră, dacă aţi avea în faţă prim-ministrul nostru sau preşedintele nostru, politicienii noştri, parlamentarii?
Nouriel Roubini, economist: Primul lucru care trebuie făcut: trebuie un răspuns al sistemului medical pe măsură. Sigur, trebuie să existe un raport corect între a opri contagiunea şi a nu răni economia.
Analizele sale au făcut istorie în interviuri la cele mai importante televiziuni ale lumii. Este omul care vede oportunităţi acolo unde alţii văd doar dezastru.
Alessandra Stoicescu: Domnule profesor, vom face un mic joc. Am un dolar aici. Să ne imaginăm că vă dau acest dolar, ce aţi face cu el. Cum l-aţi investi? Care e modul în care putem face din acest dolar mai mulţi dolari?
Nouriel Roubini, economist: Cheltuiţi bani cu oamenii voştri, pentru că investiţia în educaţia şi capitalul uman au cea mai mare rentabilitate.
Nouriel Roubini, economist: Probabil, să investim o mică parte din banii noştri în aur este o măsură de protecţie bună în faţa inflaţiei, împotriva crizelor financiare, împotriva riscului geopolitic.
Un interviu de excepţie cu un vizionar al economiei mondiale, despre pandemie şi marile puteri, despre România în noul context mondial şi despre ce putem face fiecare dintre noi pentru a fi câştigătorii crizei, vedeţi în exclusivitate joi şi vineri, de la ora 19:00, la Observator.