Istoria Marii Uniri din 1918, proiectată pe Poarta Sărutului din Târgu Jiu
În an Centenar, Marea Unire a fost pusă în scenă într-un loc simbol al ţării noastre. Poarta Sărutului din Târgu Jiu a prins viaţă prin tricolorul şi chipurile eroilor şi personalităţilor care au făurit Unirea, proiectate pe monumentul lui Brâncuşi.
De Redactia Observator la 06.11.2018, 09:36- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în Noua Zeelandă
În an Centenar, Marea Unire a fost pusă în scenă într-un loc simbol al ţării noastre. Poarta Sărutului din Târgu Jiu a prins viaţă prin tricolorul şi chipurile eroilor şi personalităţilor care au făurit Unirea, proiectate pe monumentul lui Brâncuşi. Responsabili de acest omagiu au fost câţiva liceeni. Evenimentul s-a încheiat cu un joc de lumini spectaculos.
Un crâmpei din istoria Marii Uniri este pus în scenă de câţiva tineri talentaţi - momentul în care Ecaterina Teodoroiu, născută în Târgu Jiu şi prima femeie sublocotenent din armata română, a murit pe câmpul de luptă acum 100 de ani.
Supriza a fost pregătită de elevii liceelor din Târgu Jiu. Portrete ale personalităţilor care au făcut posibilă Marea Unire, desenate chiar de către ei, au fost proiectate pe Poarta Sărutului.