Un bărbat, căruia fosta iubită i-a tăiat organul genital din gelozie, salvat de medicii români
Un italian, căruia fosta iubită i-a tăiat organul genital, va putea avea o viaţă normală datorită medicilor români. Bărbatul a trecut prin două operaţii.
De Redactia Observator la 13.10.2017, 20:22Un bărbat, căruia fosta iubită i-a tăiat organul genital, va putea avea o viaţă normală datorită medicilor români. Bărbatul a trecut prin două operaţii de reconstrucţie, premieră în România. Ambele au fost un succes. Şi, în scurt timp, pacientul se va căsători, iar în viitorul apropiat își dorește copii.
La 33 de ani, italianul tocmai a scăpat de a doua interventie chirugicală pentru reconstrucţia complexă a organului genital. Ce i s-a întâmplat, l-a marcat pe viaţă. Fosta iubită l-a mutilat anul trecut.
Am ajuns cu simţurile aproape 90% şi încă este scurt timpul. Vreau să am şi eu doi, trei copii, poate şi patru, că îmi plac copiii, povesteşte pacientul.
Bărbatul spune că a căutat să se trateze şi în străinătate, dar toţi medicii l-au refuzat. Asta pentru că intervenţia urma să fie una prea complexă, iar el a avut şi alte probleme de sănătate.
Nu erau siguri. Am inceput sa nu mai cred în moarte. Am fost în comă, în moarte clinică, spune italianul.
Prima intervenţie a durat opt ore, iar a doua, mai bine de trei.
Dragos Zamfirescu, chirurg plastician:
Fiind o persoană foarte tânără, ne-am gândit nu numai să îi facem procedeul oarecum clasic de reconstrucţie, cu ţesuturi proprii, recoltate de la nivelul antebraţului, ne-am gandit sa-i maximalizam functia urinara, senzitiva, erectila si, in final, sexuala, si am pus ieri două proteze siliconice. La reconstrucţia clasică, ţesuturile se atrofiaziază.
O altă soluţie ar fi direct transplantul de organ de la o persoană decedată, o procedură mai la îndemână şi mai căutată de pacienţi, spun medicii. Dar care, în acelaşi timp, este mult mai greoaie. În România nu avem infrastructura necesară.
Dragoş Zamfirescu, medic chirurg plastician:
În lume s-a facut un singur transplant cu succes. Ai nevoie in acelasi timp si de o clinica care sa faca terapie imunosupresoare si sa ingrijeasca pacientul in perioada asta. Este foarte greu sa faci asta in trei locuri.
Alţi patru pacienti mai sunt pe lista de aşteptare a medicului. Operaţia costă, la noi, în jur de 10 mii de euro, în timp de în străinătate costurile pot fi şi de zece ori mai mari.