Iubita tânărului care a murit înecat în Lacul Morii, martoră la tragedie
Un bărbat s-a înecat sâmbătă în Lacul Morii din Bucureşti, chiar sub ochii iubitei lui. Tragedia este un semnal de alarmă: tot mai mulţi tineri se aventurează în lacurile şi bălţile din Capitală fără să ţină cont de pericole.
De Redactia Observator la 22.06.2019, 23:17Un bărbat s-a înecat sâmbătă în Lacul Morii din Bucureşti, chiar sub ochii iubitei lui. Tragedia este un semnal de alarmă: tot mai mulţi tineri se aventurează în lacurile şi bălţile din Capitală fără să ţină cont de pericole. Curenţii sunt puternici, iar vegetaţia şi malurile abrupte, le pot crea probleme chiar şi înotătorilor experimentaţi. Mai grav, în multe parcuri nu există panouri care să-i avertizeze pe oameni că scăldatul este interzis în locurile neamenajate.
Un apel disperat la 112 anunţa că un tânăr de 30 de ani a intrat în Lacul Morii şi nu a mai ieşit. Era iubita băiatului care adormise pe mal şi nu a mai putut să-şi avertizeze partenerul de pericol.
Trebuia să fie o zi frumoasă de plajă, însă bărbatul, toropit de căldură, a vrut să se răcorească în apă. Asta deşi nu ştia să înoate. Mai multe bărci de salvare au pornit în căutarea lui.
În ciuda eforturilor, medicii nu au reuşit să-l salveze. Tragediile nu îi sperie pe tinerii care îşi pun zilnic viaţa în pericol la scăldat. Aceşti adolescenţi înoată nestingheriţi în apele tulburi tot ale Lacului Morii.
Chiar dacă scăldatul este interzis, iar adâncimea lacului ajunge la 14 metri, asta nu pare să-i sperie.
Şi în parcul IOR. e ca la ştrand. Muli copii nesupravegheaţi fac baie. Trecătorii spun că nu au vazut nici măcar un panou de avertizare care să interzică scăldatul.
Reporterii Observator au căutat o explicaţie oficială. Prima oprire: Administraţia Lacuri Pacuri şi Agrement.
”Eu închid poarta şi nu aveţi voie! Nu aveţi voie, eu nu vreau să am probleme”, spune paznicul.
După o vreme, a venit şi răspunsul din partea conducerii.
”Mergeţi la Primăria Capitalei ca să luaţi aprobare, aşa se procedează”, a transmis conducerea.
Primăria Capitalei?
”Parcul nu este la noi, nu trebuie să vă dau eu un răspuns, noi suntem Primăria Capitalei. Parcul IOR este în administrarea Primariei Sectorului 3”, a spus reprezentantul Primăriei BUcurești.
De la sectorul 3 a venit şi prima explicaţie:
”Acele semne au fost scoase temporar din motive de siguranţă din cauza lucrărilor de extindere a sistemului de iluminat în parc, care au implicat intervenţii pe spaţiul verde. Ele vor fi amplasate, din nou, imediat după finalizarea acestor operaţiuni”, a transmis Primăria Sectorului 3.
Cei care se scaldă în lacurile din Capitală riscă o amendă între 100 şi 500 de lei. Scafandrii atrag atenţia asupra pericolelor care păndesc în apele adânci.
VALENTIN TOBĂ, scafandru: Pe fundul lacurilor intalnim diverse obiecte, incepând de la cel mai mare, o canapea am gasit o data, frigider, masina de spălat. Întalnim deseori palse de pesuit in masa apei, neautorizate, nu stie nimeni de ele si sunt un real pericol.
64 de oameni au murit vara trecută înecaţi în râuri sau lacuri.