Antena LIVE

Curs valutar

Klaus Iohannis, Marcel Ciolacu, Camelia Potec, reacţii după aurul lui David Popovici la 200m liber. "Înotul revine după 20 de ani şi aduce din nou medalii"

După succesul lui David Popovici la Jocurile Olimpice de la Paris, pe reţelele de socializare sportivi şi politicieni s-au întrecut în laude şi felicitări. Preşedintele Klaus Iohannis, premierul Marcel Ciolacu, şeful Senatului, Nicolae Ciucă, şi fosta canotoare Elisabeta Lipă sunt doar câţiva dintre cei care l-au felicitat pe înotătorul român. 

De la 30.07.2024, 09:42
Klaus Iohannis, Marcel Ciolacu, Camelia Potec, reacţii după aurul lui David Popovici la 200m liber. "Înotul revine după 20 de ani şi aduce din nou medalii" Administraţia Prezidenţială

Preşedintele Klaus Iohannis l-a felicitat, luni, pe înotătorul David Popovici pentru obţinerea medaliei de aur la proba de 200 de metri liber la Jocurile Olimpice de la Paris. "David Popovici aduce prima medalie olimpică pentru România la Jocurile Olimpice de la Paris! Felicitări, David, pentru această performanţă extraordinară! Hai, #TeamRomania!", a scris Iohannis pe Facebook.

Şi premierul Marcel Ciolacu a transmis felicitări pe reţelele sociale, lăudându-l pe înotătorul român. "Senzațional! David Popovici - Aur Olimpic! De Ziua Imnului Național, cel mai frumos cadou pe care un român îl poate face nouă tuturor. Este meritul tău și al echipei tale pentru tot efortul depus. Bravo, David", a scris şeful Executivului.

Pe acelaşi subiect

Laude au venit şi din partea preşedintelui PNL, Nicolae Ciucă, dar şi din partea fostului ministru al Sportului şi singurul campion paralimpic al României, Eduard Novak. "Felicitări, David Popovici! Ai scris în această seară istorie pentru România cu aurul la proba de 200 metri liber. Ne-ai făcut, încă o dată, mândri de tine şi mândri că suntem români. Ne înclinăm în faţa performanţei tale!", a scris şeful Senatului, Nicolae Ciucă, pe pagina sa de Facebook. Totodată, performanţa istorică a lui David Popovici a fost felicitată şi de misiunile diplomatice de la Bucureşti. 

Mesajul lui Ţiriac după ce David Popovici a obţinut aurul la JO 2024

Preşedinta Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern (FRNPM), Camelia Potec, a declarat, luni seara, după aurul cucerit de David Popovici la 200 de m liber, că înotul revine după 20 de ani şi aduce din nou o medalie olimpică pentru România.

"Iată o echipă fericită, o echipă unită, o ţară în care putem spune că acum s-a spart gheaţa. Şi că înotul revine după 20 de ani şi aduce din nou medalii pentru România. Şi bineînţeles că de acum încolo absolut totul este posibil", a spus Potec.

Preşedinta FRNPM a subliniat că victoria lui Popovici este cu atât mai importantă cu cât vine după un an 2023 nu tocmai fericit pentru el. "Am plâns şi o să mai plâng, acum nu, că sunt puternică. Este normal, au trecut 20 de ani, mă bucur că iată avem campion olimpic, mă bucur că David Popovici a confirmat, că după un an 2023 puţin mai fericit, a reuşit", a menţionat Camelia Potec.

Fostul mare tenisman Ion Ţiriac a declarat, luni seara, după medalia de aur cucerită de David Popovici la 200 m liber, că înotătorul şi-a făcut datoria la Jocurile Olimpice de la Paris, "aşa cum nu a promis, dar aşa cum speram toţi".

"Nu poţi să ai întotdeauna ghinion. Două sutimi este extraordinar de puţin (n.r. - diferenţa dintre David Popovici şi ocupantul locului 2, britanicul Matthew Richards), însă băiatul şi-a făcut datoria aşa cum n-a promis, dar aşa cum speram toţi. O medalie de aur este o medalie de aur. Hai să fim fericiţi şi să vedem poimâine ce se întâmplă. Apoi să vedem ce se întâmplă la canotaj. Poate vedem şi o surpriză pe la atletism şi aşa mai departe", a spus Ţiriac, care a urmărit din tribune cursa lui Popovici.

Preşedinta Agenţiei Naţionale pentru Sport (ANS), Elisabeta Lipă, a caracterizat drept "minunată" victoria lui David Popovici din proba de 200 m liber, prima obţinută de România la Jocurile Olimpice de la Paris. "Ce victorie minunată ne-a adus astăzi David Popovici! Chiar de Ziua Imnului Naţional el reuşeşte performanţa supremă şi aduce pentru România medalia olimpică de aur. Este prima distincţie pentru delegaţia României la Paris. Mulţumim David pentru că ne-ai făcut din nou mândri! Felicitări şi recunoştinţă maximă şi antrenorului tău, Adrian Rădulescu! Mulţumim şi FRNPM Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern, dar şi CS Dinamo Bucureşti".

Redactia Observator

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

david popovici jocurile olimpice 2024 jo 2024
Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Facebook WhatsApp LinkedIn Twitter Email
Stiri Sportive Citește și
Țara care renunță la clasa pregătitoare. Copiii vor începe şcoala cu un an...
Fanatik.ro
Publicat 19.09.2024
Mormântul unui copil vampir, descoperit în Polonia
spotmedia.ro
Publicat 19.09.2024
Uluitor | Sanatoriul Techirghiol, obligat să plătească 50.000 de lei unui...
Gandul
Publicat 19.09.2024
Secretele satului legendar din Munții Șureanu: „Locuitorii își spun daci, au...
Adevărul
Publicat 19.09.2024
Ispita Mădălina de la Insula Iubirii a ajuns pe mâinile medicului estetician...
A1
Publicat 16.09.2024
Horoscopul zilei de 20 septembrie 2024. Racii au parte de oportunități pe mai...
CaTine
Publicat 19.09.2024
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări...
spynews.ro
Publicat 19.09.2024
Logodnica titularului de la Rapid a venit din Australia în România şi a trăit...
GSP
Publicat 17.09.2024
Zodiile care au noroc în toate în luna octombrie. Scapă de datorii, de...
Click.ro
Publicat 19.09.2024
Primele recenzii iPhone 16. Ce spun experții și utilizatorii despre noul...
Useit
Publicat 19.09.2024
Opincile tradiționale, moda anului! Gemenele Suzana și Daciana Vlad îmbină...
Money.ro
Publicat 28.06.2024
Adevărul despre dispariția gemenilor din Târgu Jiu. Tatăl celor doi copii a...
Redacţia.ro
Publicat 19.09.2024
Seismografele au înregistrat un cutremur în Rusia, atunci când a explodat...
libertatea.ro
Publicat 19.09.2024
Cardi B a fost criticată de fani pentru rutina ei intensă de antrenamente....
ZU
Publicat 19.09.2024
Copănele de pui în crustă crocantă de porumb. Rețetă adorată de întreaga...
Hello taste
Publicat 19.09.2024
Ce trebuie să faci pentru a crește stima de sine a fetei tale, potrivit...
Deparinti
Publicat 19.09.2024
Guvernul dă din lac în puț. De ce i-a scos reforma pensiilor pe muncitori...
ziare.com
Publicat 19.09.2024
Eiza González a purtat o rochie roz cu decolteu la premiile Emmy. A avut aceeași...
Happy
Publicat 19.09.2024
Efectele lipsei de fibre în dieta femeilor însărcinate. Sfaturi pentru o...
Medicool
Publicat 19.09.2024
Marian Iancu susţine că un club imită Rapidul: "Este o boală grea şi se ia,...
orangesport.ro
Publicat 17.09.2024