Antena Meniu Search
x

Curs valutar

David Popovici a scris istorie la JO 2024 pentru România, devenind primul înotător bărbat care obţine aurul. Moment de pus în ramă la intonarea imnului

Istoria nataţiei româneşti s-a scris aseară la Paris. David Popovici a câştigat medalia de aur la înot, în proba de 200 de metri liber. Şi-a adjudecat victoria cu două sutimi în faţa sportivului din Marea Britanie şi a devenit primul bărbat român din istoria ţării, medaliat cu aur la o probă de înot la Jocurile Olimpice. După victorie, politicienii şi sportivii români l-au felicitat pentru reuşită, iar presa străină i-a titrat numele în cele mai cunoscute publicaţii. 

de Redactia Observator

la 30.07.2024 , 08:34

David Popovici a scris istorie, aseară. A câştigat medalia olimpică de aur, după o cursă de foc, la doar două sutimi distanţă de înotătorul britanic Matt Richards. Vorbim despre o premieră în nataţia din România - este prima mediale de aur pe care un înotător bărbat o obţine la Jocurile Olimpice.

De 20 de ani România nu a mai obţinut o medalie de aur la o probă de nataţie din cadrul Jocurilor Olimpice - ultima din palmaresul ţării noastre este cea a Camelei Potec, la Olimpiada din 2004. De pus în ramă a fost şi momentul în care David Popovici şi-a primit medalia de aur. La intonarea imnului, înotătorul nu şi-a mai putut stăpâni emoţiile. Acasă, în România, victoria istorică a fost sărbtorită cu bucurie. La Ploieşti susţinătorii lui s-au adunat pe stadion pentru a urmări finala.

Reacţiile de după nu au întârziat să apară. "A intrat in istorie din nou, ne-a obişnuit David cu aceste rezultate incredibile. Chiar îl apreciez pentru tot ceea ce face şi pentru mine, unul, deşi este mult mai mic decât mine, este un model".  

Vezi și

Pe reţelele de socializare sportivi şi politicieni au reacţionat deopotrivă. Preşedintele Klaus Iohannis, premierul Marcel Ciolacu şi fosta canotoare Elisabeta Lipă sunt doar câţiva dintre cei care l-au felicitat pe David Popovici. Înotătorul a făcut şi el o postare în care îşi exprimă bucuria imensă. Acesta a adăugat pe profilul său o fotografie în descrierea căreia a scris expresia "Amor fati" - adică "Iubeşte-ţi destinul!".

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Presa internaţională, despre David Popovici

Nu doar în ţară s-a vorbit despre performanţa lui David Popovici. Marile publicaţii străine au titrat şi ele despre reuşita grandioasă a românului. În ultimii ani, David Popovici a obţinut rezultate remarcante în cariera de înotător. La cei 19 ani deţine titlurile de campion mondial și european şi recordul mondial la juniori la probele de 100 m liber şi 200 m liber. Astăzi luptă la Jocurile Olimpice de la Paris în proba de 100 de metri liber.

Vezi jocurile olimpice de la Paris în AntenaPLAY pe canalele TVR* . Cu AntenaPLAY ai acces la canalele must carry, posturile Antena, dar și canale exclusive. Peste 70 de canale sunt disponibile acum. (*program retransmis în temeiul Legii audiovizualului

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Sport » David Popovici a scris istorie la JO 2024 pentru România, devenind primul înotător bărbat care obţine aurul. Moment de pus în ramă la intonarea imnului