La piaţă cu ministrul Agriculturii, Achim Irimescu!
Multe legume româneşti şi cât mai puţină carne de porc. E meniul de Sărbători al şefului de la Agricultură. Achim Irimescu încă are timp de cumpărături şi mai şi găseşte legume româneşti.
De Redactia Observator la 16.12.2016, 21:08Multe legume româneşti şi cât mai puţină carne de porc. E meniul de Sărbători al şefului de la Agricultură. Achim Irimescu încă are timp de cumpărături şi mai şi găseşte legume româneşti.
Cu puţin noroc, încă mai putem găsi roşii româneşti în pieţe. Legumicultorii de lângă Capitală încearcă tot felul de metode pentru a prelungi sezonul de recoltă.
Chiar dacă nu sunt nu sunt aspectoase, roşiile româneşti au avantajul gustului şi al preţului. Costă 6 lei kilogramul. Şi sunt apreciate chiar şi de străini.
Printre cei care îşi fac cumpărăturile în pieţe în această perioadă, se va număra şi Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu.
"Eu aleg roşiile româneşti în măsura în care ..recunosc, încă am rămas cu amintirea acelor roşii inima de bou mari care nu rezistă decât două zile, trebuie mâncate repede", spune ministrul.
Pentru restul alimentelor pentru masa de Crăciun, ministrul se va îndrepta către supermarket şi către târgul cu produse tradiţionale, deschis în curtea instituţiei pe care o conduce.
Pentru salata de boeuf, legumele româneşti se pot găsi atât în pieţe, cât şi în hipermarketuri. Kilogramul de morcovi costă între 2 şi 4 lei, ţelina se vinde cu 3 lei şi 50 de bani în marile magazine, iar kilogramul de cartofi se vinde între 1,3 şi 1,7 lei.