Marius a renunţat la viaţa de la oraş şi şi-a deschis o afacere în una dintre cele mai misterioase regiuni din România: "Turiştii vin de peste tot"
Zona turistică Polovragi, este una dintre cele mai pitorești și misterioase regiuni din Oltenia. Aflată la granița dintre Munții Parâng și Munții Căpățânii, zona oferă peisaje spectaculoase, peșteri fascinante, tradiții autentice și legende dacice. Locul a devenit cunoscut şi datorită interesului oamenilor de a exploata frumuseţile locale prin dezvoltarea turismului în zonă.
De Diana Speretoiu la 01.02.2025, 09:05El este Marius şi a decis să se mute cu toată familia la țară. După ce a renunțat la oraș, a investit totul într-o pensiune la poalele muntelui. Turiști din toată lumea vin să descopere legendele lui Zamolxe și frumuseţile naturale ale locului. "Noi ne-am mutat din Craiova, am încercat să dăm drumul unei noi afaceri în zonă, iar prin foarte, foarte multă muncă, de dimineaţă până seara, am ajuns unde suntem acum. Turiştii vin de peste tot. Uite, anul trecut au venit din Dublin. Ştiau de peşteră. Au stat o săptămână, în fiecare zi se duceau la peşteră", a declarat Marius Cionoiu, administrator pensiune.
Lista staţiunilor de interes local s-a îmbogăţit anu trecut cu 35 de localităţi
Peștera, despre care se spune că i-a fost casă lui Zamolxe, e vizitată in fiecare an de peste 40.000 de turiști. E doar unul dintre punctele forte care au dus comuna pe harta turismului. Cheile Olteţului le oferă vizitatorilor imagini impresionante. Pereţii abrupţi de stâncă, înalţi şi de peste 200 de metri şi natura încă sălbatică fac din acest loc destinaţia ideală pentru cine caută o evadare în inima munţilor. Vizitatorii sunt atraşi nu doar de peisajele sau legendele locului, ci şi de tradiţii ori festivaluri menite să o facă şi mai cunoscută.
"Anul trecut am fost nominalizaţi pentru destinaţie turistică mondială. E un lucru care ne pune pe harta localităţilor turistice ale ţării şi ale lumii. S-a văzut o explozie de vizitatori", a declarat Gheorghe Epure, primarul comunei Polovragi. La 70 de kilometri distanță, comuna Peștișani e și ea pe lista stațiunilor şi asta datorită lui Brâncuşi. În satul natal al marelui sculptor, unii localnici au obţinut fonduri europene şi construiesc pensiuni respectând arhitectura tradițională atât de iubită de Brâncuși.
"Păi dacă îl avem aici în spate pe Constantin Brâncuşi, înseamnă că trebuie să ne axăm foarte mult pe Constantin Brâncuşi, pe taberele de creaţie, pe centre pentru tineret. Chiar mai devreme ne-aţi văzut, lucram la partea de suveniruri", a declarat Cosmin Pigui, primarul comunei Peştişani. Lista staţiunilor de interes local s-a îmbogăţit anu trecut cu 35 de localităţi. Sunt, în total, aproape 150 în toate colţurile ţării.