De mâine, purtatea măștii de protecție devine obligatorie în spațiile deschise din Alexandria
Comitetul Local pentru Situații de Urgență Alexandria a decis ca purtatea măștii de protecție în spațiile deschise din municipiu să devină obligatorie.
De Veronica Micu la 29.07.2020, 14:20- Alexandria, primul oraș din Teleorman în care purtarea măștii de protecție devine obligatorie.
- Măsura este valabilă până la ieșirea din starea de alertă.
În hotărâre este stipulat faptul că măștile trebuie purtate atât în stațiile de autobuz, cât și în cele două piețe de pe raza orașului.
“Urmare hotărârii Comitetului Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Alexandria, vă informăm faptul că începând cu data de 30.07.2020, s-a hotărât ca și măsură obligatorie purtarea măștii de unică folosință, a eșarfelor sau a oricăror dispozitive care acoperă nasul și gura, confecționate din diverse materiale textile, fabricate industrial sau artizanal, în spațiile deschise din Piața Unirii și Piața Peco, stațiile de transport în comun de pe raza municipiului Alexandria și pe raza întregului municipiu, acolo unde nu este posibilă păstrarea distanțării sociale de 2 m între cetățenii municipiului Alexandria sau cei aflați în tranzit.
Aceste măsuri sunt impuse la nivel de municipiu, prin hotărâre C.L.S.U., până la data ieșirii din starea de alertă!”, potrivit documentului.
Aseară, Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a anunțat că masca devine obligatorie și în spații deschise, dacă riscul de infectare cu noul coronavirus este mare.
De asemenea, o altă propunere făcut de CNSU, cu avizul specialiștilor epidemiologi este cea de interzicere a comercializării și consumului produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice în spațiile special destinate, dispuse în exteriorul clădirilor unde se desfășoară activități de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice, în intervalul orar 23.00 - 06.00.
În privința plajelor, distanța mai mică de 2 metri între persoane/șezlonguri este permisă numai pentru soți și copii însoțiți de adulți (părinți, bunici).
Propunerile transmise prin Hotărârea CNSU urmează să fie supuse aprobării Guvernului României.