Procurorii au găsit 200 de mii de Euro în locuinţa şi la clinica unui medic cercetat în dosarul ”Diplome de licenţă fără studii”
Medicul timişorean Emil Urtilă, cadru universitar la Universitatea ”Vasile Goldiş” din Arad, vizat în dosarul ”Diplome de licenţă fără studii”, a fost dus la audieri, la Arad. Anchetatorii au găsit în locuinţa şi la clinica acestuia suma de 200.000 de euro şi liste cu numele unor studenţi, scrie News.ro
De Redactia Observator la 26.07.2017, 16:30Medicul timişorean Emil Urtilă, cadru universitar la Universitatea ”Vasile Goldiş” din Arad, vizat în dosarul ”Diplome de licenţă fără studii”, a fost dus la audieri, la Arad. Anchetatorii au găsit în locuinţa şi la clinica acestuia suma de 200.000 de euro şi liste cu numele unor studenţi, scrie News.ro
Potrivit unor surse din cadrul anchetatorilor, medicul timişorean Emil Urtilă a fost dus la audieri, la Arad, în jurul orei 15.00.
Aceleaşi surse au arătat că, în urma percheziţiilor, la clinica şi la locuinţa medicului au fost găsite liste cu numele unor studenţi, precum şi suma de 200.000 de euro.
Procurori ai Parchetului instanţei supreme au făcut, miercuri, peste 100 de percheziţii la cadre didactice şi studenţi de la Universităţile "Vasile Goldiş" şi "Aurel Vlaicu" din Arad, suspectaţi de fapte de corupţie într-un dosar denumit generic ”Diplome de licenţă fără studii”.
- ÎNREGISTRARE ŞOCANTĂ! Cum vrea un medic din Hunedoara, acuzat de MALPRAXIS, să cumpere tăcerea unui proaspăt...
- Un medic cardiolog din Iaşi a fost reţinut 24 de ore, fiind acuzat de luare de mită şi condiţionarea actului...
- Un chirurg cardiolog din Iaşi e cercetat pentru luare de mită! Percheziţii la locuinţa şi la cabinetele acestuia
Parchetul instanţei supreme precizează că în aceste instituţii de învăţământ superior s-au constituit reţele infracţionale din care făceau parte cadre didactice, secretare sau informaticieni, dar şi foşti absolvenţi care intermediau traseul banilor de la student la profesor, în vederea promovării frauduloase a examenelor de către studenţi.
Astfel, promovau examenele, în schimbul banilor, studenţi străini care nu cunosc limba română şi care primeau de la profesori răspunsurile corecte la testele grilă. Mai mult, ei cumpărau direct de la profesori lucrări de licenţă gata elaborate.
Sursă: News.ro