Ministrul Educaţiei spune că nu ar fi o legătură directă între deschiderea şcolilor şi creşterea infectărilor, dar mobilitatea generată de mersul la şcoală ar putea contribui
Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, a precizat că nu există o legătură directă între deschiderea şcolilor şi creşterea numărului de cazuri de coronavirus, pentru că şcolile nu sunt focare.
De Cristian Ionescu la 07.03.2021, 11:41Sorin Cîmpeanu spune că şcolile nu sunt focare
Ministrul Educaţiei: "Strânsă legătură nu poate exista. Nu aş vrea să se inducă elevilor un sentiment de vinovăţie cum că ar putea transmite acest virus din cauza faptului că vor să aibă acces la educaţie. Este un pericol foarte mare"
Totuşi, Cîmpeanu precizează că mobilitatea generată de mersul la şcoală poate să contribuie la creşterea numărului de cazuri.
Ministrul a precizat că, în ultima săptămână de şcoală, au existat 263 infectări în rândul elevilor, la aproape 3 milioane de elevi, şi mai puţin de 300 de infectări la angajaţi.
"La sfârşitul acestei săptămâni vom ajunge probabil la 50% din personalul didactic vaccinat şi la 35% din totalul personalului din învăţământ. Este un element important care contribuie semnificativ la asigurarea siguranţei în şcoli", crede ministrul.
Restricţii în Bucureşti
Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a informat duminică despre constatarea la nivelul Municipiului Bucureşti a unei rate de incidență cumulată de 3,05/1000 locuitori, fapt pentru care, începând cu data de 08.03.2021 ora 00:00 vor intra în vigoare restricţii, pentru o perioadă de 14 zile.
Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă precizează că în unităţile de învățământ participarea la ore se desfăşoară cu prezenţă fizică pentru toți preşcolarii și elevii din învățământul primar, elevii din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a şi elevii din anii terminali din învățământul profesional şi postliceal, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, până la jumătate din numărul total de elevi înmatriculaţi în respectivele clase terminale.
De asemenea, este permisă organizarea cu prezenţa fizică în unităţile de învățământ a următoarelor activități: simulările examenelor naționale şi a examenelor pentru anii terminali; evaluările naționale; orele remediale pentru toate clasele.
Participarea zilnică, în sistem online, a elevilor din celelalte clase/ani de studiu.