Antena Meniu Search
x

Video Care sunt restricţiile oficiale pentru Bucureşti, după şedinţa Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă. Măsurile, în vigoare 14 zile

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă informează că se constată la nivelul Municipiului Bucureşti o rata de incidență cumulată calculată la 14 zile, în data de 05.03.2021 de 3,05/1000 locuitori, fapt pentru care, începând cu data de 08.03.2021 ora 00:00 se dispun următoarele măsuri pentru o perioadă de 14 zile, urmând a fi reevaluate la finalul acesteia.

De Cristian Ionescu la 07.03.2021, 14:59
Vezi și

Restricţii în Bucureşti. Cum se face şcoală

Este obligatorie purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice deschise.

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă precizează că în unităţile de învățământ participarea la ore se desfăşoară cu prezenţă fizică pentru toți preşcolarii și elevii din învățământul primar, elevii din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a şi elevii din anii terminali din învățământul profesional şi postliceal, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, până la jumătate din numărul total de elevi înmatriculaţi în respectivele clase terminale.

De asemenea, este permisă organizarea cu prezenţa fizică în unităţile de învățământ a următoarelor activități: simulările examenelor naționale şi a examenelor pentru anii terminali; evaluările naționale; orele remediale pentru toate clasele.

Participarea zilnică, în sistem online, a elevilor din celelalte clase/ani de studiu.

Restricţii pentru operatorii economici

Se interzice activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum şi în interiorul altor spaţii publice închise care au acoperiș, plafon sau tavan și care sunt delimitate de cel puţin doi pereţi, indiferent de faptul că sunt construcții cu caracter temporar sau permanent.

Se interzice activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, cu excepţia deservirii persoanelor cazate în interiorul acestor unităţi;

Este permisă prepararea, comercializarea şi consumul produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice în spaţiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, precum şi în spaţiile publice dacă au un tavan şi un singur perete cu asigurarea unei distanțe de minimum 2 metri între mese şi participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite, şi cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară stabilite prin ordin comun al ministrului sănătăţii, ministrului economiei, antreprenoriatului şi turismului şi al preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Este permisă prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.

Nu este permisă activitatea în baruri, cluburi şi discoteci.

Este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc, cu excepția desfășurării activităţii decomercializare a biletelor de tip LOTO, pariuri și loz, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară.

Restricţii pentru cinematografe şi teatre

Este interzisă organizarea şi desfăşurarea activităţii cu publicul în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte, inclusiv celor de tipul drive-in.

Este interzisă organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Care sunt restricţiile oficiale pentru Bucureşti, după şedinţa Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă. Măsurile, în vigoare 14 zile