Antena LIVE

Curs valutar

Ministrul Transporturilor susţine că îşi asumă închiderea Văii Oltului pentru o lună. Transportatorii avertizează că va duce la scumpiri

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat vineri că îşi asumă decizia de închidere a circulaţiei pe DN 7 - Valea Oltului timp de o lună, chiar dacă această măsură poate provoca nemulţumiri într-un an electoral. Transportatorii avertizează că închiderea circulației pe Valea Oltului va duce la scumpiri.

De la 05.07.2024, 13:16
WhatsApp
Shutterstock

"Ştiu că e an electoral şi ştiu că poate 90% dintre oamenii politici ar fi luat decizia să amâne eventuale lucruri care să ducă la un disconfort, dar autostrăzile nu au culoare politică. Şi atât timp cât soluţia este aceasta, dacă vrem să avem autostrăzi, de a restricţiona pe o perioadă de o lună traficul, eu nu ezit, chiar dacă e an electoral şi chiar dacă mulţi mi-au spus că ar fi bine să amânăm, sunt mai importante autostrăzile decât alegerile. Pentru că au fost destui ani în care probabil că s-a gândit altcumva şi au fost mai importante alte lucruri. Îmi asum acest lucru, pe mine mă interesează să fac autostrăzi în România şi asta fac împreună cu echipa de la CNAIR şi cu toată lumea, cu toate riscurile", a declarat Grindeanu la Curtea de Argeş, unde a verificat stadiul lucrărilor la lotul 4 al autostrăzii Sibiu - Piteşti.

Ministrul spune că este deschis la propuneri

Oficialul a adăugat că este în continuare deschis la propuneri pentru reducerea impactului măsurii de închidere a circulaţiei pe DN 7.

Pe acelaşi subiect

"Sigur că sunt deschis la propuneri care ar putea îmbunătăţi ceea ce colegii din CNAIR, împreună cu Poliţia Rutieră, cu toată lumea au gândit. Suntem deschişi, doar că, repet, construcţia de autostrăzi în România şi aşa este prea mult întârziată", a precizat Sorin Grindeanu.

Circulaţia pe Valea Oltului va fi închisă între 8 iulie şi 9 august, pe perioada zilei, pentru lucrări la autostrada Sibiu - Piteşti, a anunţat ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, într-o conferinţă de presă desfăşurată miercuri.

Tot Sorin Grindeanu, a anunţat că lucrările la tronsonul 4 al autostrăzii Sibiu - Piteşti, care include şi un tunel dublu de peste un kilometru lungime, au ajuns la 45%. El a spus că este "extrem de mulţumit" de modul în care se lucrează pe lotul 4, dar şi pe lotul 5 dintre Piteşti şi Curtea de Argeş. Sorin Grindeanu şi-a exprimat convingerea că ambele loturi ar putea fi date în folosinţă înainte de termenele contractuale, care sunt 2025 pentru lotul 5 şi 2027 pentru lotul 4. 

Transportatorii avertizează că închiderea circulației pe Valea Oltului va duce la scumpiri

Transportatorii avertizează că închiderea circulației pe Valea Oltului va duce la „întârzieri semnificative în livrarea mărfurilor”, iar costurile mai mari cu rutele alternative vor duce la scumpiri. Ei cer ca restricțiile să se aplice la ore cu trafic scăzut.

Transportatorii rutieri solicită autorităţilor aplicarea restricţiilor de circulaţie pe Valea Oltului şi pe Podul dintre Giurgiu şi Ruse în intervale orare în care se înregistrează cele mai scăzute valori de trafic, conform unui comunicat al Uniunii Naţionale a Transportatorilor Rutieri din Români. 

"Restricţiile de circulaţie, care urmează să fie instituite pe DN 7 în perioada 8 iulie - 9 august 2024 pentru lucrări de defrişare şi închiderea unei benzi pe partea bulgară a Podului dintre Giurgiu şi Ruse pentru o perioadă de două luni, vor afecta şi mai mult activitatea operatorilor de transport rutier, care se confruntă deja cu creşterea accizelor la motorină, timpii mari de aşteptare la frontiere şi cu restricţii de circulaţie instituite de autorităţi din cauza caniculei", susţin reprezentanţii UNTRR.

UNTRR atrage atenţia asupra impactului semnificativ al acestei măsuri pentru industria transporturilor rutiere şi economia României. Totodată, utilizarea rutelor ocolitoare va însemna costuri mai mari cu combustibilul şi întreţinerea vehiculelor. Aceste costuri vor fi inevitabil transferate în preţurile bunurilor şi serviciilor, afectând economia largă şi consumatorii finali. De asemenea, reprezentanţii UNTRR susţin că alternativele sunt insuficiente. Un alt punct este reprezentat de securitatea şi siguranţa rutieră. 

UNTRR solicită autorităţilor să asigure o comunicare transparentă şi să consulte industria transporturilor rutiere în avans asupra oricăror decizii privind lucrările de infrastructură majore, pentru a permite companiilor să se pregătească corespunzător, asigurând rute alternative care pot absorbi traficul suplimentar şi să ofere suportul logistic necesar transportatorilor pe perioada lucrărilor.

Redactia Observator

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

valea oltului circulatie sorin grindeanu
Întrebarea zilei
Puneţi în aplicare sfaturile primite de la specialiştii în parenting?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Stiri Sportive Citește și
Țara din Europa la fel de tare ca Italia, Spania și Grecia pe care puțini o...
Fanatik.ro
Publicat 04.10.2024
Mutarea saudiților care îl doare pe Putin
spotmedia.ro
Publicat 04.10.2024
Centrele de date au o problemă și trebuie să alegem: Mai puțină poluare sau...
spotmedia.ro
Publicat 03.10.2024
Localitatea din România în care o casă întreagă se închiriază cu doar 150...
Gandul
Publicat 04.10.2024
Alimentul secret al unui cardiolog. Ce consumă între mese pentru a-și proteja...
Adevărul
Publicat 04.10.2024
Andi Constantin, fostul concurent Burlacul, iubește din nou! Cine e și cum...
A1
Publicat 04.10.2024
Horoscopul zilei de 5 octombrie 2024. Gemenii trebuie să fie deschiși la ce e...
CaTine
Publicat 04.10.2024
Ce relație are acum Cătălin Botezatu cu copiii lui. Designerul și-a ținut...
spynews.ro
Publicat 04.10.2024
Ce salariu a avut Mircea Geoană ca șef la NATO: „N-am vorbit despre asta, dar...
GSP
Publicat 03.10.2024
Povestea de film a lui Toma Gheorghe, cel mai bâtrân criminal în serie din...
Click.ro
Publicat 04.10.2024
Granița dintre Italia și Elveția se schimbă. De ce au fost nevoite ambele...
Useit
Publicat 04.10.2024
O mamă rămasă văduvă și-a crescut singură cei trei copii mici. Peste ani a...
Redacţia.ro
Publicat 04.10.2024
„Noua blondă a lui Putin” s-a înfuriat când a fost întrebată de ce nu are...
libertatea.ro
Publicat 04.10.2024
Fiica lui Eminem este însărcinată. Artistul a anunțat că o să fie bunic...
ZU
Publicat 04.10.2024
Gem de mere. Rețeta simplă a celui mai aromat gem
Hello taste
Publicat 03.10.2024
Consumul de brânză de capră în sarcină: beneficii și contraindicații
Deparinti
Publicat 04.10.2024
Marile rateuri ale României în absorbția fondurilor străine. Cum...
ziare.com
Publicat 04.10.2024
Cum arată acum actorul Mauricio Islas, din celebra telenovelă Amor Real. Ce...
Happy
Publicat 04.10.2024
Nouria Nouri, fosta soție a lui Daniel Iordăchioaie, și-a cunoscut actualul...
DIVA
Publicat 23.09.2024
Metode de tratament pentru astm. Această afecțiune cronică se acutizează toamna
Medicool
Publicat 04.10.2024
Naşul lui ”Bocciu” face acuzaţii halucinante! Rapid, incriminată pentru...
orangesport.ro
Publicat 26.09.2024