Antena LIVE

Curs valutar

Nelu Tătaru, audiat la DNA, ar fi luat mită în bani, ouă sau rațe. Fostul ministru al Sănătăţii, demis din PNL și retras de pe liste la parlamentare

Nelu Tătaru a fost dus la audieri la DNA, fiind acuzat că lua mită de la pacienţi, inclusiv găini și ouă. Fostul ministru al Sănătăţii a fost demis de la conducerea PNL Vaslui și de la conducerea Comisiei de sănătate din Camera Deputaţilor, prin decizia Birolui Politic Naţional al partidului, la propunerea preşedintelui Nicolae Ciucă.

De la 10.10.2024, 11:23
WhatsApp
Nelu Tătaru, audiat la DNA, ar fi luat mită în bani, ouă sau rațe Hepta

UPDATE: Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a anunţat joi că Nelu Tătaru a fost eliberat din funcţia de preşedinte al filialei PNL Vaslui şi de la conducerea Comisiei de sănătate din Camera Deputaţilor.

"Nelu Tătaru, la propunerea mea, a fost eliberat din funcţia de preşedinte de filială şi, desigur, la nivelul grupului se vor lua măsuri pentru a vacanta poziţia de preşedinte al Comisiei de Sănătate", a spus Ciucă, după şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL.

El a adăugat că Nelu Tătaru nu se va afla nici pe listele de candidaţi la viitoarele alegeri parlamentare. Interimatul la filiala Vaslui va fi asigurat de Varujan Vosganian.

Liberalii îi cer să se retragă de pe liste la parlamentare

Pe acelaşi subiect

ȘTIRE INIȚIALĂ: Fostul ministru liberal al Sănătăţii Nelu Tătaru este audiat la DNA Iaşi, fiind acuzat de mai multe fapte de luare de mită. Preşedintele interimar al PNL Timiş, Vasile Blaga, a declarat, joi, că Nelu Tătaru ar trebui să se retragă de pe lista de candidaţi la parlamentare, susţinând că acesta este un act de demnitate.

"V-aş aduce aminte că aşa ar trebui să procedeze toată lumea. Asta nu a făcut bine PNL în ultimii ani ce s-a întâmplat, că nu a luat măsuri. M-aş da exemplu pe mine, când m-a chemat Portocală la Ploieşti, de la Ploieşti mi-am dat demisia din funcţia de copreşedinte al PNL. E adevărat că după şapte ani de zile nouă judecători - cred că este caz unic în România - în unanimitate au spus că sunt nevinovat, dar una este asta - prezumţia de nevinovăţie - şi alta este expresia politică", a spus Blaga, înainte de şedinţa BPN a PNL care are loc la Palatul Parlamentului, întrebat cum comentează situaţia lui Nelu Tătaru.

Chestionat dacă este de părere că Nelu Tătaru ar trebui să se retragă, el a răspuns: "Părerea mea că da. Oricine în astfel de situaţie. Eu mai ţin minte de un domn de pe la Teleorman, să nu greşesc, de la noi, care este trimis în judecată de vreo patru-cinci ani şi acum, că nu este pe listă, dintr-o dată i-a venit mintea la cap şi sprijină un alt candidat la Preşedinţie. Lucrurile acestea le vedeţi şi dumneavoastră. Din moment ce ai astfel de probleme, trebuie să te retragi".

Întrebat dacă este de părere că Nelu Tătaru este vinovat, el a răspuns: "Nici pe departe, (...) dar una e una, alta e alta".

El a fost chestionat dacă Nelu Tătaru ar trebui să se retragă de pe lista de candidaţi la parlamentare.

"Părerea mea este că trebuie să se retragă el. Este act de demnitate", a afirmat Blaga.

La rândul său, ministrul Culturii, Raluca Turcan, a subliniat că integritatea trebuie să primeze la oamenii politici.

”Am vazut sursele, în momentul în care vom vedea o comunicare oficială de la instituţiile statului, atunci vorm putea comenta”, a fost răspunsul Alinei Gorghiu la solicitarea jurnaliştilor de a comenta acuzaţiile de luare de mită aduse lui Tătaru.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat joi că în şedinţa Biroului Politic Naţional se va discuta despre situaţia fostului ministru al Sănătăţii Nelu Tătaru, iar ulterior vor fi anunţate măsurile. Fostul ministru al Sănătăţii Nelu Tătaru este vizat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar de luare de mită, au precizat, pentru Agerpres, surse judiciare.

Potrivit surselor citate, ar fi vorba despre peste 100 de acte materiale.

Întrebat, înainte de ședința biroului național al PNL, dacă va lua măsuri în ceea ce-l privește pe Nelu Tătaru, suspectat de luare de mită, Nicolae Ciucă a spus că deciziile vor fi luate în BPN.

„Ca de fiecare dată, Partidul Național Liberal va respecta prevederile statutului și va lua măsuri în consecință. Avem ședința Biroului Politic Național acum și vom anunța măsurile imediat după ședință”, a spus Ciucă, înainte de BPN.

Întrebat dacă îi va recomanda lui Nelu Tătaru să se retragă, Nicolae Ciucă a spus că se vor lua măsuri în BPN, scrie Mediafax.

Prima reacţie a ministrului Justiţiei

"Eu am văzut ştire în actualizare, doar titlul. Cred că trebuie să vedem un pic despre ce este vorba. Cunoaşteţi deja poziţia mea în timp, că integritatea este prima care trebuie să primeze la oamenii politic", a afirmat Turcan.

Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, a fost adus la DNA Iași pentru audieri, fiind implicat într-un caz de corupție. Procurorii îl acuză de multiple acte de luare de mită, peste 100 de fapte, care au fost comise în diferite județe din Moldova. În acest caz au fost emise 24 de mandate de aducere pentru persoane implicate în dosar, care au oferit mită în schimbul unor favoruri.

Potrivit unor surse, Nelu Tătaru lua mită drept bani, oua rațe sau carne.

El este preşedinte al PNL Vaslui, deputat şi preşedinte al Comisiei de Sănătate din Camera Deputaţilor. Tătaru este şi medic chirurg la spitalul Municipal Huşi.Nelu Tătaru deschide lista PNL pentru Camera Deputaţilor la Vaslui, la alegerile parlamentare din 1 decembrie.

Potrivit articolului 72 din Constituţie, "Deputaţii şi senatorii pot fi urmăriţi şi trimişi în judecată penală pentru fapte care nu au legătură cu voturile sau cu opiniile politice exprimate în exercitarea mandatului, dar nu pot fi percheziţionaţi, reţinuţi sau arestaţi fără încuviinţarea Camerei din care fac parte, după ascultarea lor. Urmărirea şi trimiterea în judecată penală se pot face numai de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Competenţa de judecată aparţine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie".

Redactia Observator

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

nelu tataru dna dosar penal coruptie
Întrebarea zilei
Preferaţi să plătiţi cu cardul sau cash atunci când faceţi cumpărături?

Cu cardul

Cu numerar

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Stiri Sportive Citește și
Drumul de mare viteză care ar putea fi construit în totalitate până la finalul...
Fanatik.ro
Publicat 10.10.2024
După 2 ani de lupte cu primăria, ciorile au câștigat Cișmigiul
spotmedia.ro
Publicat 10.10.2024
Rușii și-au doborât o „superdronă” care o luase razna. Ucrainenii au pus...
spotmedia.ro
Publicat 09.10.2024
Meteorologii Weather.com au modificat prognoza: Vremea se schimbă radical...
Gandul
Publicat 10.10.2024
Piatra de moară a parentingului modern. Concluzia unui medic: „Părinți mai...
Adevărul
Publicat 10.10.2024
Un român a cucerit toate cele 14 vârfuri montane din lume de peste 8.000 de...
A1
Publicat 10.10.2024
Horoscopul zilei de 11 octombrie 2024. Taurii sunt atenți la cei din jurul lor....
CaTine
Publicat 10.10.2024
Pepe și Raluca, fosta soție, au ajuns la tribunal! Cei doi se judecă pentru...
spynews.ro
Publicat 09.10.2024
Ion Țiriac ar fi internat la un spital din Viena. Care ar fi starea de sănătate...
GSP
Publicat 10.10.2024
Horoscop joi, 10 octombrie. Berbecii pun piciorul în prag, tentații pentru...
Click.ro
Publicat 09.10.2024
O furtună solară „severă” se va izbi de Pământ azi. Experții prezic...
Useit
Publicat 10.10.2024
Ion Țiriac, internat într-un spital din Viena. Miliardarul acuză probleme de...
Redacţia.ro
Publicat 10.10.2024
O garsonieră din Aiud, placă turnantă pentru un transport uriaș de cocaină pe...
libertatea.ro
Publicat 10.10.2024
Justin Timberlake și-a amânat spectacolul din Newark din cauza unei...
ZU
Publicat 10.10.2024
Supă de conopidă cu multe legume, pentru un prânz hrănitor
Hello taste
Publicat 10.10.2024
Modificări ale pielii în sarcină. Când apare efectul de strălucire naturală
Deparinti
Publicat 10.10.2024
Ce țări „fură" României investitorii străini și care sunt...
ziare.com
Publicat 09.10.2024
Când va apărea Çetin Tekindor în sezonul 3 din Golden Boy – Dragoste...
Happy
Publicat 10.10.2024
Nouria Nouri, fosta soție a lui Daniel Iordăchioaie, și-a cunoscut actualul...
DIVA
Publicat 23.09.2024
Alimente care pot ajuta organismul să lupte cu infecțiile urinare. Ce poți...
Medicool
Publicat 10.10.2024
Mircea Lucescu a făcut un gest de normalitate la telefon cu MM Stoica! "Păi nu e...
orangesport.ro
Publicat 08.10.2024