O consumi de mai multe ori pe zi fără să ştii cât este de dăunătoare! Faina albă şi pericolele ei
Faina albă este utilizată în tot felul de mâncăruri, sosuri, dar mai ales în pâinea cea de toate zilele! Din păcate, aceasta este periculoasă pentru sănătatea noastră, iar motivele sunt destule
De Redactia Observator la 13.02.2015, 16:25
Faina albă este utilizată în tot felul de mâncăruri, sosuri, dar mai ales în pâinea cea de toate zilele! Din păcate, aceasta este periculoasă pentru sănătatea noastră, iar motivele sunt destule
1. Nu are niciun nutrient
În procesul de transformare a graului în făină se îndepărtează coaja bobului care conţine vitamina E, calciu, fosfor, magneziu, fibre şi vitamine din complexul B care sunt esenţiale pentru organism. În schimb, grâul ajunge să fie procesat şi albit după măcinare, fapt care-l lăsă fără nicio valoarea nutriţională.
2. Se albeşte şi se conservă cu clor
După ce s-au îndepărtat toţi nutrienţii, faina este albita şi conservată cu ajutorul clorului.
3. Este un insecticid natural
Potrivit unor cercetări care s-au realizat se pare că faina albă rafinată industrial acţionează ca un insecticid natural, constatându-se că are un efect letal asupra insectelor care au consumat-o.
4. Conţine o substanţă care cauzează diabet
Faină albă rafinată conţine o substanţă toxică numită alloxan. Studiile arată că această substanţă distruge anumite celule din pancreas. Această substanţă este de obicei folosită pentru experimentele realizate în laborator pe cobai şoareci pentru a le induce diabetul cu scopul de a face cercetări despre această boală.