Pacient pe targă, rudele trimise să cumpere medicamente, la spitalul din Târgu Cârbuneşti (Video)
Un pacient a fost lăsat să aştepte pe targă până când familia a adus, după un drum de 50 de kilometri, serul fiziologic şi glucoza necesare pentru a putea fi operat.
De Redactia Observator la 15.05.2019, 21:51- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în Noua Zeelandă
Un pacient a fost lăsat să aştepte pe targă până când familia a adus, după un drum de 50 de kilometri, serul fiziologic şi glucoza necesare pentru a putea fi operat. S-a întâmplat la Târgu Cârbuneşti, iar oamenii spun că au cheltuit din propriul buzunar peste o mie de lei pentru tratamente, doar pe baza unor bileţele pe care le dădeau doctorii.
Situaţia revoltătoare a ajuns până la Ministerul Sănătăţii, iar în Gorj sunt acum mai multe anchete.
Nepoata pacinetului: Prin serviciul 112, a fost adus efectiv cu operaţia desfăcută. A stat în blocul operator până am reuşit să aducem noi din Târgu Jiu serul fiziologic şi glucoza necesară intervenţiei.
Nepoata unui pacient internat la secţia ATI povesteşte că în timp ce bărbatul agoniza pe patul de spital familia gonea cu maşina de la Târgu Cârbuneşti la Târgu Jiu, să-i cumpere ser fiziologic.
O soluţie de bază care n-ar trebui să lipsească din farmacia niciunui spital din România. Rudele susţin că au primit un bileţel fără parafă în care li se indica ce trebuie să cumpere. Prin urmare, nu au putut âdeconta tratamentul.
Reporter: Nu i-aţi întrebat, de ce nu se dă o asemenea reţetă?
Nepoata pacinetului: Sincer nu, e greşeala mea!
În trei săptămâni, nepoata bărbatului spune că a primit zilnic astfel de bileţele. Şi nu ar fi fost singura.
Nepoata pacinetului: După ce am stat vreo trei ore în curtea spitalului, am fotografiat diverse persoane care efectiv cărau cu plasele şi cutiile serul şi glucoza.
Pacientă: Asa cum suntem cu pensiile si vai de capul nostru, mai luam si medicamentele.
Pacientă: Dacă chiar nu are ce ai putea să faci, să stai să mori?
Nepoata bătrânului operat în cele din urmă la Târgu Cârbuneşti a decis să facă public totul când a văzut că în spital pacienţii fără familii sunt lăsaţi să aştepte până fac rost de bani pentru medicamente. Femeia a făcut plângeri la mai multe instituţii şi i-a scris chiar ministrului Sănătăţii.
Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii: Este inadmisibil acest lucru! In cazul in care exista sincope in aprovizionare, pacientul poate sa-si cumpere aceasta medicatie, dar spitalul este obligat sa o deconteze.
La fel cum medicul este obligat să-i dea pacientului un document medical în baza căruia îşi va cumpăra medicamente de la farmacie. Casa de Sănătate s-a autosesizat.
Daniel Şurlea, directorul Casei Asigurărilor de Sănătate Gorj: O sa vedem acum ce se regaseste in foaia de internare a pacinetului respectiv, dar banuiesc ca nu le cumpara pacientului de capul lui, ca voia niste medicamente!
Explicaţia medicilor vizaţi de anchetă e halucinantă:
Constantin Târziu, director Spitalul de Urgenţă Târgu Cărbuneşti: Sunt pacienti care ne impun un anumit tratament, vrem perfuzie, vrem vitamine, si, ca sa cadem bine in fata lor, facem acest lucru. Vom da noi banii înapoi apartinatorului pentru ce a cumparat!
După plângeri s-a deschis şi o anchetă internă la spitalul din Târgu Cârbuneşti