Programările din etapa a doua de vaccinare vor fi amânate. Explicaţiile lt. col. medic dr. Valeriu Gheorghiţă
Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-Covid, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat despre programările în platforma informatică, că sunt ocupate 1.800.000 de locuri pentru vaccinare, totalizând atât doza 1, cât şi doza de rapel.
De Cristian Ionescu la 26.01.2021, 17:50Programări până în aprilie
În ceea ce priveşte programările în platforma informatică, din data de 26 ianuarie până pe 15 aprilie, sunt ocupate 1.800.000 de locuri pentru vaccinare, totalizând atât doza 1, cât şi doza de rapel.
Dintre acestea, 73% sunt ocupate de persoane cu boli cronice, cu vârsta peste 65 de ani. De asemenea, 27% sunt persoane care deservesc activităţi esenţiale.
În ceea ce priveşte modalitatea de programare, majoritatea au fost programaţi individual, pe platformă sau prin intermediul aparţinătorilor, prin angajatori, call center sau medicii de familie.
583 de centre de vaccinare
Legat de numărul centrelor vaccinare, în total, la acest moment, avem 583 de centre active, dintre care pentru etapa I, din unităţile medicale în care se continuă efectuarea rapelului pentru personalul din prima etapă, sunt 269 de centre care contiună rapelul.
Pentru etapa a II-a sunt 212 centre de vaccinare cu 337 de fluxuri.Se mai adaugă 60 de centre din reţeaua MAI.
Vaccinarea se decalează cu 10 zile
Coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheroghiță, a mai spus că România are în prezent un deficit de 117.000 de doze de vaccin anti-Covid, aşa că, începând cu 28 ianuarie, se decalează cu zece zile toate persoanele programate care deservesc activități esențiale.
"Avem un deficit de doze de 117.000 generat în mare parte pentru că în săptămâna 18 - 24 ianuarie am recepționat cu 51,3% mai puține doze decât trebuiau să fie alocate. Ca atare, soluția noastră pentru continuarea campaniei, fără să afectăm doza de rapel sau vaccinarea persoanelor cu boli cronice, a celor peste 65 de ani sau a celor din centre medico-sociale, a celor din centrele de dializă sau a celor nedeplasabili, este ca începând cu 28 ianuarie să se reprogrameze cu zece zile toate persoanele care deservesc activități esențiale, adică 35.000 de persoane", a mai spus Gheorghiţă.
Valeriu Gheorghiţă a făcut rapelul
Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Lt. col. medic dr. Valeriu Gheorghiţă, a primit şi doza de rapel. El a purtat un tricou pe care scria: "Împreună învingem pandemia".
Colonel medic dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare și medic primar boli infecțioase la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Carol Davila”, a primit astăzi doza de rapel la Centrul de vaccinare pentru COVID-19 amenajat în cadrul Ambulatoriului Integrat al SUUMC București, anunţă pe Facebook Comitetul de coordonare a vaccinării.
Colonelul medic dr. Valeriu Gheorghiță a purtat un tricou alb, pe care era scris: "Împreună învingem pandemia"
O nouă tranșă de vaccin anti-COVID a sosit în România
O nouă tranşă de vaccin de la Pfizer BioNTech a sosit marți în România pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara. Cele 95.940 doze vor fi distribuite la centre din București, Brașov, Cluj, Contanța, Craiova, Iași și Timișoara.
95.940 doze de vaccin de la Pfizer BioNTech au sosit marți în România. Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă.