Părăsit și năpădit de bălării de 11 ani, Patinoarul Flamaropol este aproape de a prinde viață. Promisiunea lui Nicușor Dan
Cresc bălăriile pe promisiunile primarilor. Patinoarul olimpic Flamaropol din Bucureşti, închis acum 11 ani, este năpădit de vegetaţie şi vandali. Primarul Nicuşor Dan promite că lucrările vor reîncepe anul viitor şi nu vor dura mai mult de doi ani. O echipă Observator pune faţă în faţă ruinele şi promisiunile.
De Andreea Milea la 24.08.2024, 19:42În jurul Patinoarului Flamaropol va fi construit un mare centru sportiv multifuncţional şi de agrement, cu peste 3.000 de locuri. Acoperişul patinoarului va deveni o oază urbană - zonă de promenadă. Acum, locul unde se antrenau hocheiştii profesionişti este o junglă uriaşă, iar zidurile au fost acoperite cu grafitti.
Patinoarul a funcţionat ultima oară în 2012, atunci când se organizau spectacole pe gheaţă. Zona era arhiplină şi în timpul orelor de patinaj public.
Patinoarul Flamaropol a fost închis în anul 2013, din cauza datoriilor
Federaţia Română de Hochei avea atunci 3.000 de sportivi. Numărul lor s-a redus imediat de trei ori, pentru că nu mai aveau unde să se antreneze. În 2017, municipalitatea a început lucrările pentru un nou patinoar olimpic, dar şantierul a fost închis după doi ani. Ridicată în proporţie de 30%, arena a fost abandonată.
În luna februarie, primarul general anunţa că şantierul va fi redeschis până la finalul acestui an, însă în continuare se lucrează la proiectul tehnic, iar următorul termen de reîncepe a lucrărilor este anul viitor.
Construcţia va fi ridicată pe scheletul existent. Expertiza arată că structura are nevoie, însă, de reparaţii.
"A reieşit că nu au fost respectate anumite elemente și aici mă refer la tipul de oţel folosit pentru realizarea fermelor metalice la nivelul acoperişurilor. Au fost date trei soluţii pentru a putea continua proiectul. S-a ales varianta a doua, însemnând consolidarea acestor ferme metalice și păstrarea temei de proiectare iniţială. Sper să nu existe întârzieri în ceea ce înseamnă avizare", a declarat Cătălin Aflat, director de investiţii Primăria Capitalei.
Până va fi gata noul patinoar, viitorul hocheiului pe gheaţă se anunţă incert
"A fost deschis patinoarul din Sectorul 4 şi mai este aproape de Bucureşti, la Otopeni, patinoarul construit de domnul Ţiriac, dar amândouă sunt insuficiente pentru Bucureşti. Copiii plătesc cam 700 de lei ora de gheaţă", a declarat Alexandru Hălăucă, fostul director al Federaţiei Române de Hochei.
Refacerea patinoarului Flamaropol costă 128 de milioane de lei. Primăria speră să atragă fonduri europene.