Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Mihai Flamaropol din Bucureşti zace nefolosit de 10 ani. O generație întreagă a pierdut șansa de a face sport de performanță

Patinoarul Mihai Flamaropol din Bucureşti zace nefolosit de 10 ani. După ce a fost demolat de Primăria Capitalei, lucrările pentru un nou patinoar s-au oprit. A fost construit mai puţin de jumătate şi abandonat până astăzi. În timp ce sportivii de performaţă abia dacă mai au unde să se antreneze, în Capitală nu a mai fost construit un patinoar de aproape 70 de ani. 

de Andreea Milea

la 15.11.2022 , 22:20

Cândva locul unde se antrenau marii hocheişti români, patinoarul Flamaropol face acum umbră degeaba în parcul Naţional. 

Andreea Milea, reporter Observator: Patinoarul a fost închis în 2013 din cauza datoriilor mari acumulate la utilităţi. În 2016 a fost demolat, iar în 2017 Primăria Capitalei începea să construiască unul nou. Patinoarul a fost construit doar în proporţie de 30%. 

La acea vreme, primăria a reziliat contractul cu constructorul din cauza întârzierilor de pe şantier. 

Vezi și

Răzvan Lupaşcu, antrenor de hochei: Era practic casa noastră, era locul unde ne antrenam, unde veneau suporterii să ne sustina si locul unde am făcut performantă. Am fost abandonaţi şi am fost abandonaţi pe nedrept pentru că performanţele hocheiului românesc au fost obţinute în mare parte cu jucători crescuţi în Bucureşti. 

Pe acelaşi subiect

Alexandru Hălăucă, Federaţia Română de Hochei: În momentul în care s-a închis patinoarul noi aveam între 1.500 şi 2.000 de copii. Toţi aceşti copii i-am pierdut. 

Edilii promit să continue lucrările la patinoar

O echipă de ingineri a analizat structura de rezistenţă a patinoarului şi a stabilit că se poate construi peste scheletele deja ridicat.  Bucăţi din structură au ruginit însă şi trebuie înlocuite. 

Nicuşor Dan, primarul Capitalei: Noi ne ținem de proiectul care a fost făcut de administrația precedentă. Vorbim de un patinoar cu aproximativ 3000 de locuri, deasupra este o terasă, un restaurant ceva care o să poată să-i dea o valoare comercială. Nu numai pentru meciurile de hochei și activitătile de patinoar. Şi alături o să fie niște activități conexe, vestiare, saună, aparatură medicală.

Lucrările ar urma să înceapă în martie anul viitor şi vor costa 120 de milioane de lei. 

Reporter: Cât ar putea dura lucrările până să vedem patinoarul gata?

Nicuşor Dan, primarul Capitalei: Un an şi jumătate poate, din momentul în care încep. 

Ani de zile sportivii nu au avut un loc de antrenament în București, din lipsa patinoarelor

În ultimii 4 ani merg la patinoarul privat construit de omul de afaceri Ion Ţiriac în Otopeni. 

Răzvan Lupaşcu, antrenor de hochei: Ne-am antrenat în alte orașe, in alte sate din Harghita unde echipa a locuit timp de 4 sezoane. Orice meci de acasă l-am jucat in deplasare pentru că asta a fost situaţia. 

Alexandru Hălăucă, Federaţia Română de Hochei: A fost o perioadă de câţiva ani de zile când ei s-au antrenat în mall-uri. 

Şi dacă în Bucureşti nu s-a construit de aproape 70 de ani un patinoar nou, în ţară se poate. În Braşov, Târgu Secuiesc şi comuna Cârţa din Sibiu, s-au investit milioane de lei pentru patinoare noi. În paralel, se modernizează alte două patinoare la Gheorgheni, judeţul Harghita şi la Târgu Mureş. Şi Primăria Sectorului 4 construieşte un nou patinoar care va fi gata la finalul anului viitor. 

Andreea Milea Like

Am început cu muzica, am continuat cu dansul şi am ales jurnalismul. Ce au în comun? Zilnic găseşti ceva nou. Cât de mult înseamnă un cuvânt, un moment sau 10 secunde înainte de live.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Ştiri sociale » Mihai Flamaropol din Bucureşti zace nefolosit de 10 ani. O generație întreagă a pierdut șansa de a face sport de performanță