Pastilele care i-au ucis pe frățiorii de un an și jumătate și trei ani, din Iași, aduse în casă de un unchi. Nu se găsesc de cumpărat
Pastilele care i-au ucis pe frățiorii de un an și jumătate și trei ani, din Iași, au fost aduse în casă de un unchi. Nu se găsesc de cumpărat, iar ruda micuților le procurase de la un depozit de cereale din Vaslui.
De Cosmin Stăniloiu la 01.09.2020, 10:59- Cei doi frățiori au inhalat o noapte întreagă vapori dintr-un raticid periculos.
- Inițial mama a crezut că le e rău de la strugurii mâncați cu o zi înainte să moară.
Doi frați de un an și jumătate și trei ani au murit sâmbătă, 22 august, în comuna ieșeană Cornurile Caprei, inițial crezându-se că decesele au survenit după ce micuții ar fi mâncat struguri din curtea casei.
De fapt, micuții au inhalat toată noaptea un raticid pus de mamă în găurile făcute de șobolani în casă. Tânăra femeie nu a bănuit nicio secundă că acestea ar putea să facă ceva rău, a vrut doar să scape de rozătoare.
Mama lor a pus în găurile făcute de șobolani prin casă, inclusiv în camera unde dormeau micuții, mai multe pastile de fosfură de aluminiu, o otravă cumplit de periculoasă, care nu se folosește decât de către persoane autorizate și nu se găsește de cumpărat nicăieri în magazine.
Peste noapte, vapori din raticid s-au împrăștiat prin cameră și micuții i-au inhalat, fiindu-le fatal acest lucru. Cum mama nu a simțit mirosul și nici n-a avut simptome și stări de rău, nu a bănuit de ce se simt rău copiii și a crezut că e vorba despre ceva ce mâncaseră vineri.
Surse din ancheta de la Iași, unde e deschis un dosar de ucidere din culpă in rem, spun că pastilele ucigașe au fost aduse tinerei familii din Iași de un unchi din Vaslui care lucrează acolo într-un siloz. Silozul a fost deratizat împotriva rozătoarelor cu astfel de pastile și el a luat și le-a dat și rudelor.
Silozul respectiv e autorizat să cumpere și să folosească astfel de pastile extrem de periculoase în spații mici, închise. Cum silozul este foarte mare, pericolul de a inhala vapori pentru cei care lucrează acolo nu există. E, astfel, foarte probabil ca, știind că oamenii din siloz nu pățesc nimic, unchiul copiilor să creadă că pastilele sunt inofensive și în încăperi mai mici.