Sumă uriaşă sustrasă din gestiunea unei singure firme: 3 milioane de euro. Percheziţii în Bucureşti şi două judeţe
Mai multe persoane sunt cercetate pentru delapidare, după ce ar fi sustras din gestiunea unei firme peste 3 milioane de euro, a informat, miercuri, Poliţia Română.
De Redactia Observator la 02.11.2022, 11:43Conform unui comunicat de presă, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, efectuează 14 percheziţii în municipiul Bucureşti şi în judeţele Călăraşi şi Ilfov, relatează Agerpres.
Este vorba de sediul unei instituţii publice, locuinţele persoanelor şi sediile/punctele de lucru ale societăţilor comerciale implicate în activitatea infracţională, într-o cauză în care se efectuează cercetări pentru delapidare, în formă continuată, cu consecinţe deosebit de grave.
5 mandate de aducere, emise pe numele bănuiţilor
În acelaşi timp, sunt puse în aplicare 5 mandate de aducere, emise pe numele bănuiţilor, ce vor fi conduşi la sediul unităţii de poliţie în vederea aducerii la cunoştinţă a faptelor pentru care s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale şi audierii acestora, pentru clarificarea situaţiei de fapt, precizează sursa citată.
- Percheziții DNA la ISU Cluj. Procurorii anchetează fapte de corupție comise între 2021-2022
- Interlopul Corduneanu şi soţia, reţinuţi în dosarul împrumuturilor cu dobânzi de până la 400%. DIICOT a...
- Reţea care falsifica banii, destructurată. Poliţiştii au găsit bancnote de 500 de euro şi 100 de lei contrafăcute
"Din cercetări a reieşit că, în perioada 2018 - 2022, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, 5 persoane şi-ar fi însuşit din gestiunea unei societăţi comerciale 15.520.918 lei (peste 3 milioane de euro), fără ca aceştia să fie folosiţi în realizarea obiectului de activitate al societăţii sau reprezentând plăţi aferente unor operaţiuni comerciale care nu s-ar fi derulat în realitate", se precizează în comunicat.
Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţie Române. Echipele participante la operaţiune sunt constituite din ofiţeri şi agenţi de poliţie judiciară din cadrul IGPR - Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice, sprijiniţi de Institutul Naţional de Criminalistică şi Serviciul pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale.