Antena Meniu Search
x

Video Interlopul Corduneanu şi soţia, reţinuţi în dosarul împrumuturilor cu dobânzi de până la 400%. DIICOT a confiscat din casele lor bani, aur, pistoale şi săbii

Interlopul ieşean Adrian Corduneanu, soţia acestuia şi alte 13 persoane au fost reţinute după ce au fost audiate de procurorii DIICOT în dosarul împrumuturilor cu dobânzi de până la 400 la sută. Potrivit poliţiştilor, în urma celor 42 de percheziţii făcute luni, 35 de persoane au fost duse la audieri, scrie news.ro.

de Redactia Observator

la 01.11.2022, 22:57

Vezi și

Ulterior, 15 persoane au fost reţinute de procurori pentru 24 de ore, iar faţă de o altă persoană a fost dispusă măsura controlului judiciar. În cursul zilei de marţi, a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi cu propunerea de arestare preventivă a celor 15 persoane reţinute.

Printre persoanele reţinute în acest dosar se numără interlopul ieşean Adrian Corduneanu şi soţia sa, dar şi alte rude ale acestora.

În urma percheziţiilor domiciliare, au fost descoperiţi şi ridicaţi 50.680 de euro, 33.000 de lei, 2,2 kg de aur, două pistoale, dintre care unul cu piper şi unul de tip Airsoft, 12 cuţite şi săbii, spray-uri lacrimogene, 55 de telefoane mobile, documente ce ar conţine evidenţa operaţiunilor de cămătărie şi acte de proprietate pentru bunuri imobile.

De asemenea, a fost instituit sechestru asigurător pe un imobil tip vilă, în valoare de aproximativ 200.000 de euro.

Pe acelaşi subiect

42 de mandate de percheziţie

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Iaşi împreună cu Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi au pus în aplicare, luni, 42 de mandate de percheziţie domiciliară în două cauze penale în care se fac cercetări pentru constituirea unui grup infracţional organizat, camătă, spălarea banilor şi tentativă la înşelăciune.

Dobânzile la împrumuturi puteau ajunge şi la 400%, printre cele 50 de persoane vătămate identificate aflându-se persoane care ar deţine imobile, persoane care ar avea diverse afaceri, împătimiţi ai jocurilor de noroc, persoane care ar lucra în instituţii publice şi persoane care ar săvârşi diverse infracţiuni.

După acordarea împrumuturilor, erau exercitate presiuni asupra persoanelor vătămate în scopul recuperării atât a sumelor de bani împrumutate, cât şi a dobânzilor solicitate, ajungându-se până la ameninţări cu acte de violenţă sau lipsiri de libertate.

Pentru a conferi o aparenţă de legalitate împrumuturilor, aceştia determinau persoanele vătămate să încheie, iniţial, contracte de împrumut în care erau trecute suma împrumutată şi dobânda impusă şi, ulterior, erau încheiate contracte de dare în plată prin care membrii grupurilor infractionale au intrat în posesia unor suprafeţe importante de teren, a căror valoare depăşeşte şi cu de 10 ori valoarea împrumutului acordat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Interlopul Corduneanu şi soţia, reţinuţi în dosarul împrumuturilor cu dobânzi de până la 400%. DIICOT a confiscat din casele lor bani, aur, pistoale şi săbii