Perspective sumbre pentru piaţa imobiliară în 2018. Preţurile la apartamente vor continua să crească
Perspectivele sunt sumbre pentru piaţa imobiliară, în 2018. Preţurile caselor şi apartamentelor vor creşte, în medie, cu opt la sută, estimează specialiştii.
De Redactia Observator la 29.12.2017, 08:58- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Platforma care a prezis victoria lui Donald Trump scrie despre cine va câştiga alegerile în România. Clasamentul Polymarket
Perspectivele sunt sumbre pentru piaţa imobiliară, în 2018. Preţurile caselor şi apartamentelor vor creşte, în medie, cu opt la sută, estimează specialiştii. Tot la anul, Guvernul vrea să modifice radical şi programul Prima Casă, care a fost colacul de salvare al pieţei în ultimii ani. Cu toate acestea, marii dezvoltatori au proiecte imobiliare impresionante pentru marile oraşe.
Specialiştii lansează previziuni sumbre pentru piaţa imobiliară în 2018, pe care o compară încă de acum cu situaţia de criză de acum zece ani. Ratele la credite se vor majora odată cu creşterea cursului euro, ceea ce i-ar putea pe descuraja pe români să apeleze la împrumuturi bancare. Iar statul vrea să se retragă gradual din programul Prima Casă, care să se adreseze de la anul mai mult celor cu venituri mai mici.
Deşi în 2017 piaţa imobiliară s-a stabilizat, de la anul preţurile vor creste in medie cu 8%, estimeaza specialistii din domeniul imobiliar. Cele mai scumpe apartamente nu vor fi in Bucureşti, ci în Cluj-Napoca. Dacă în Capitală un metru pătrat costă în medie de 1 200 de euro, în Cluj-Napoca preţul mediu ajunge în jurul valorii de 1.300 de euro pe metru pătrat. Scumpirile vin şi în contextul în care sunt aşteptate proiecte de mare anvergură, atât în București, cât și în marile centre economice, Cluj, Timișoara, Iași și Brașov.
În Capitală, zona Obor pare să fie în plin boom imobiliar. Acolo, mai mulţi investitori pregătesc terenurile pentru turnuri de apartamente.