Un obicei gustos - carnea de porc, gătită în zeci de feluri la Festivalul din Harghita
Carnea de porc e ingredinetul-cheie la un festival-concurs din Harghita, în care 50 de echipe prepară mâncare tradiţională. La proţap, cu varză sau tocată în cârnaţi, carnea de porc nu lasă pofticioşii să treacă nepăsători pe lângă bucătarii pricepuţi.
De Redactia Observator la 03.12.2016, 21:48Carnea de porc e ingredinetul-cheie la un festival-concurs din Harghita, în care 50 de echipe prepară mâncare tradiţională. La proţap, cu varză sau tocată în cârnaţi, carnea de porc nu lasă pofticioşii să treacă nepăsători pe lângă bucătarii pricepuţi.
În atmosferă de sărbătoare şi voie bună, coastele de porc se rumenesc pe grătar, cârnaţii se prăjesc în tigaie şi carnea fierbe în ceaune imense. Fiecare echipă are o reţetă specială cu care vrea să uimească vizitatorii festivalului. Gustul preparatelor este dat de ingrediente unul şi unul.
Zilele oraşului Gheorgheni sunt în preajma Sfântului Nicolae, ocrotitorul localnicilor. Este o sărbătoare cu tradiţie.
“În copilărie, fiecare copil se ducea cu câte o farfurie cu gusturi tradiţionale la vecini. Primeam 25 de bani, 50 de bani şi eram cei mai bucuroşi,” povestește un bucătar.
Mâncărurile pregătite în aer liber au fost servite vizitatorilor. Şi au mers perfect cu vin sau ţuică fiartă.