Antena LIVE

Bogdan, unul dintre primii români vindecați de coronavirus: "Oamenii au nevoie de vești bune, de optimism" (Video)

Bogdan Aron este unul dintre primii pacienți din România care s-a vindecat de coronavirus. Însă perioada petrecută în spital l-a făcut să-și dea seama de lipsurile materiale și a decis să dea și el o mână de ajutor.

De la 29.03.2020, 14:40

Bogdan Aron este unul dintre primii pacienți din România care s-a vindecat de coronavirus. Însă perioada petrecută în spital l-a făcut să-și dea seama de lipsurile materiale și a decis să dea și el o mână de ajutor.

Bogdan Aron, pacient vindecat de coronavirus: Din păcate am aflat că testul a ieșit pozitiv din presă, eu fiind în izolare acasă. Am citit într-un ziar on-line că un pasager de 34 de ani, care a venit din Londra, pe 27 februarie, a fost declarat pozitiv. Coincidențele erau destul de mari, eu făcând testul cu o seară înainte, așa că am început să dau telefoane, să încerc să aflu dacă despre mine este vorba. A durat cred că vreo două ore până când cineva mi-a confirmat că este vorba despre mine și că urmează să fiu preluat cu o salvare.

Așa a ajuns Bogdan la Matei Balș. De acolo, din salonul unde se afla izolat, Bogdan Aron ne acorda acest interviu. Era pacientul cu numărul 34. Era speriat, dar ceva îi spunea că e pe mâini bune, deși în jurul lui vedea cum oamenii în halate albe erau tot mai epuizați. 

Bogdan Aron, pacient vindecat de coronavirus: Oamenii care m-au îngrijit pe mine au venit marți, aproape în același timp cu mine, la muncă, crezând că e o zi normală de lucru. Însă au fost anunțați că e mult mai grav, că apar foarte multe cazuri și prin urmare au rămas la serviciu timp de o săptămână. După această săptămână ei au intrat în carantină, din ce am înțeles eu, timp de 14 zile. Deși practic se împlineau vreo 20 și ceva de zile cât timp oamenii ăștia nu-și vedeau familiile, apropiații și așa mai departe, carantina fiind într-un loc total separat. După astea 21 de zile există riscul, foarte mare, ca oamenii ăștia să se întoarcă din nou la locul de muncă.

Dar tot ei reușeau să fie optimiști, să-i încurajeze pe bolnavi și, își aduce aminte Bogdan, simțea că, uneori, asistentele îi zâmbeau din spatele măștii. Încet, atmosfera devenea tot mai apăsătoare, mai tensionată. Paturile goale din jurul lui s-au umplut în două zile de oameni tineri ca și el. Au început să se încurajeze unii pe alții și s-au legat multe prietenii în acel salon.

Bogdan Aron, pacient vindecat de coronavirus: Erau cam în aceeași situație ca mine. Nimeni nu părea să fie foarte grav, dar, din nou, nu poți să știi niciodată cum evoluează boala. Oamenii se simțeau bine, am încercat să ne susținem unii pe alții, am stat de vorbă, ne-am sfătuit, ne-am ajutat pe cât s-a putut. Îmi doresc din tot sufletul să fie bine și pentru ei și să iasă cât de repede se poate de acolo.

Bogdan crede că a fost norocos. După nouă zile de la internare a fost declarat negativ, dar a decis să rămână încă două săptămâni în carantină. Nu vrea să riște și să transmită ceva soției sau fiului său de șase ani. 

Bogdan Aron, pacient vindecat de coronavirus: Faptul că am fost declarat vindecat, mai ales pentru cei din jurul meu, a fost o injecție importantă de optimism. A fost un moment de eliberare, clar, bucurie. Am sunat pe toată lumea și toată lumea a fost superentuziasmată. Mi se pare că oamenii au nevoie, zilele acestea, de vești bune, de optimism.

Când a ieșit din spital, a privit cerul. Pentru prima dată în viață a realizat cât de puțin îi trebuie ca să fie fericit. După aceea, însă, l-a izbit realitatea din jur.

Bogdan Aron, pacient vindecat de coronavirus: Oamenii sunt în mașini, sunt copiii la plimbare, sunt în tramvaie, bătrânii stau la coadă, pare că e cu totul altă lume față de ce mă așteptam eu să găsesc afară. Aseară mi-am dat seama că oamenii încă nu sunt conștienți și cred că o să fie groaznic. Nu-mi dau seama ce așteaptă? Să vadă primii morți? Așteaptă să ajungem la 10.000 de oameni internați în spitale? Nu știu, nu-mi dau seama ce așteaptă!

Și a mai învățat ceva Bogdan în aceste zile, respectiv cât de nepregătit este sistemul medical de la noi ca să facă față acestei pandemii, cât de expuși sunt oamenii în halate albe. Ajuns acasă, Bogdan a construit o platformă prin care să adune antreprenori, oameni de business și cadre medicale. 

Bogdan Aron, pacient vindecat de coronavirus: Am înțeles că limitele sistemului sanitar sunt, în momentul de față, mai degrabă materiale. Oamenii, medicii, asistentele, toată lumea este foarte ok, dar pare că există totuși niște lipsuri.

Ți-a plăcut acest articol?

bogdan coronavirus roman spital tanar vindecat
Întrebarea zilei
Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Facebook WhatsApp LinkedIn Twitter Email
Stiri Sportive Citește și
Secretul din alimentația lui Ion Iliescu. Fostul președinte i-a uimit pe toți...
Fanatik.ro
Publicat 02.05.2024
Vestea așteptată de toți pensionarii din România. Anunțul de ultimă oră...
Fanatik.ro
Publicat 02.05.2024
Ce pensie va avea Klaus Iohannis
spotmedia.ro
Publicat 02.05.2024
HOROSCOP FINANCIAR Mai 2024: Zodiile care vor face avere și zodiile care riscă...
Gandul
Publicat 02.05.2024
Cu generații în urmă românii stăteau la cozi pentru mâncare. Acum, stau alții
Adevărul
Publicat 02.05.2024
Ce a putut să găsească un tâmplar atunci când a dărâmat un perete în...
A1
Publicat 01.05.2024
Horoscopul zilei de 3 mai 2024. Berbecii trebuie să facă pace cu trecutul. Află...
CaTine
Publicat 02.05.2024
Papanași sănătoși cu fulgi de ovăz. Rețeta cu smântână și dulceață...
spynews.ro
Publicat 26.04.2024
„Eram pedepsită constant”. Teodora Stoica spune cum a fost adolescența ei,...
GSP
Publicat 30.04.2024
Eroul român care a lansat celebra deviză „Pe aici nu se trece!”. Povestea...
Click.ro
Publicat 01.05.2024
Directoarea Twitter care dormea pe jos să-l susțină pe Elon Musk a ajuns la...
Useit
Publicat 01.05.2024
1 mai pe litoral 2024! Marile festivaluri și concerte ce deschid noul sezon estival
Money.ro
Publicat 23.04.2024
Tradiții și obiceiuri în Joia Mare. Ce este interzis să faci astăzi când...
Redacţia.ro
Publicat 02.05.2024
Medicul român care și-a ucis amanta și l-a rănit grav pe soțul femeii va fi...
libertatea.ro
Publicat 02.05.2024
Meghan Trainor a dezvăluit că ea și Daryl Sabara și-au reînnoit jurămintele....
ZU
Publicat 02.05.2024
Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște
Hello taste
Publicat 02.05.2024
Curiozitatea sexuală în funcție de vârstă: scurt ghid pentru părinți
Deparinti
Publicat 02.05.2024
O femeie care a cumpărat o valiză pierdută în aeroport a dezvăluit tot...
ziare.com
Publicat 02.05.2024
Halit Ergenç și-a sărbătorit ziua de naștere. La 54 de ani, actorul a avut...
Happy
Publicat 02.05.2024
Ce este poliartrita reumatoidă. Metode de tratament împotriva acestei afecțiuni...
Medicool
Publicat 02.05.2024
Florinel Coman l-a contactat pe Gigi Becali cu o cerere inadmisibilă! "Eşti...
orangesport.ro
Publicat 28.04.2024