Româncă de 12 ani, acceptată în Mensa. Timeea a obţinut, la testul IQ, 162 de puncte (Video)
O româncă de numai 12 ani a fost acceptată în Mensa, organizaţia care selectează, din toată lumea, persoanele cu coeficient de inteligenţă excepţional.
De Redactia Observator la 08.04.2019, 10:59- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în Noua Zeelandă
O româncă de numai 12 ani a fost acceptată în Mensa, organizaţia care selectează, din toată lumea, persoanele cu coeficient de inteligenţă excepţional. Timeea Petrescu a obţinut, la testul IQ, 162 de puncte, un scor considerat extrem de ridicat. Fata, originară din Craiova, este stabilită de ani buni în Marea Britanie, împreună cu părinţii.
Timeea Petrescu trăieşte, de la vârsta de patru ani, în Londra, oraşul în care părinţii săi au propria afacere. Fetiţa s-a integrat în sistemul de învăţământ din Marea Britanie, iar profesorii au remarcat-o imediat.
Mihai Petrescu, tatăl: Şi în şcoala primară tot la fel era, cam peste tot. Preda matematica la colegii mai slabi, a fost mai sus tot timpul.
Aproape o sută de elevi ai şcolii au fost supuşi testelor organizaţiei Mensa, care caută oameni cu coeficient de inteligenţă mult peste medie. Doar şapte au trecut testul. Iar Timeea a fost printre primii.
Mihai Petrescu, tatăl: Au dat un test şi ea l-a trecut foarte bine, faţă de ceilalţi colegi.
Florentina Petrescu, mama fetei: Am înţeles că de la 140 în sus se intră în organizaţie. Ea a luat 162 de puncte.
Extrem de pasionată de Japonia şi de Coreea de sud, Timeea a început să înveţe, de una singură, limbile acestor ţări.
Florentina Petrescu, mama fetei: Citeşte foarte mult, foarte, foarte mult. Este pasionată de tot ce înseamnă arhitectură, cultură a Japoniei, a Coreei de Sud. Vrea să ajungă în Japonia. Vrea să ajungă ori psiholog, ori avocat.
Adolescenta spune că şi-ar dori să studieze la Oxford sau Cambridge şi apoi să se stabilească în Statele Unite, Japonia sau Coreea de Sud.