S-a dat din nou alerta alimentară: 60 de tone de carne de pui, cu Salmonella, descoperite în magazinele din ţară. Recomandările specialiştilor
S-a dat din nou alertă alimentară! 60 de tone de carne de pui infestate cu Salmonella au fost descoperite în mai multe lanţuri de magazine din țară de inspectorii sanitar-veterinari. Este vorba despre pulpe de pui congelate. Carnea cu probleme provine din Polonia şi a fos retrasă de la vânzare, spun autorităţile. Însă o parte ar fi ajuns deja în casele oamenilor.
De Mădălina Chiţac la 17.11.2021, 13:45Cei care au cumpărat carnea de pui ar trebui să o gătească foarte bine, la temperaturi de peste 70 de grade. Aceasta este recomandarea autorităţilor pentru că vorbim despre o bacterie foarte periculoasă care poate să provoace toxiinfecţii alimentare grave şi să dea simptome precum dureri de cap, greaţă, vărsături sau dureri abdominale.
La aceste infecţii sunt mai predispuşi cei care au un sistem imunitar slab, dar şi copiii sau vârstnicii. Până acum au fost retrase în jur de 60 de tone de carne de pui. Vorbim despre carne de pui congelată, pulpe de pui, dar şi pipote care erau aduse din Polonia. S-a retras de la comercializare, dar o bună parte din ea a ajuns să fie cumpărată. Acum, clienţii care au apucat să cumpere aceste produse ar trebui să returneze carnea în magazine şi îşi vor primi banii înapoi.