Antena Meniu Search
x

Video Zeci de tone de carne de pui cu salmonella, în România. ANSVSA: Produsele nu au ajuns pe rafturile magazinelor

Mare atenţie atunci când cumpăraţi pui din magazine. Zeci de tone de carne infestată cu salmonella, au ajuns în ultima perioadă în ţara noastră. Cu toate că bacteria periculoasă pentru oameni a fost depistată înainte de a ajunge pe rafturile magazinelor, specialiştii spun totuşi că trebuie să fim prudenţi.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 15.07.2021, 17:06

Vezi și

Specialiștii de la Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor spun că, în ultima perioadă, importul de carne de pui a crescut extrem de mult, deci și șansele ca unele loturi să aibă probleme sunt mult mai mari. Spre exemplu, dacă până recent erau depistate lunar maximum 5 cazuri de loturi infestate cu salmonella, în ultimele două luni au fost peste 20 de astfel de alerte. 

Cele mai multe cazuri au fost la carnea de pui importată din Polonia, acolo de unde vine și cea mai mare cantitate la noi în țară. Vestea bună este că aceste produse nu au ajuns pe rafturile magazinelor, pentru că, înainte de a fi scos spre vânzare, fiecare lot de carne este supus analizelor de laborator, iar bacteria cele în care este depistata bacteria, sunt distruse.

Recomandările specialiștilor pentru a evita îmbolnăvirea cu salmonella

Pentru ca nu ne putem da seama cu ochiul liber dacă un produs este infestat cu salmonella, specialiștii ne recomandă sa nu consumam alimente crude, pentru ca bacteria va fi distrusă doar prin gătirea la temperaturi înalte pentru o perioada de cel puțin 20 de minute. De asemenea, trebuie să folosim ustensile separate atunci cand pregătim carnea si alte alimente, sau sa le curatam extrem de bine. 

Principalele simptome ale infecției cu salmonella sunt crampele abdominale, diarea și febra. De obicei, acestea apar în termen de 12 până la 72 de ore după consumul unui aliment infectat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Zeci de tone de carne de pui cu salmonella, în România. ANSVSA: Produsele nu au ajuns pe rafturile magazinelor