Antena LIVE

Scenariul conform căruia Gheorghe Dincă a avut complici prinde contur

Noi imagini şi informaţii, obţinute în exclusivitate de reporterii Observator, dau peste cap ancheta de la Caracal. Varianta conform căreia Gheorghe Dincă ar fi avut complici prinde tot mai mult contur. Familiile fetelor răpite ar fi fost sunate de mai multe ori, de cel puţin două persoane.

De la 08.08.2019, 19:38

Noi imagini şi informaţii, obţinute în exclusivitate de reporterii Observator, dau peste cap ancheta de la Caracal. Varianta conform căreia Gheorghe Dincă ar fi avut complici prinde tot mai mult contur. Familiile fetelor răpite ar fi fost sunate de mai multe ori, de cel puţin două persoane. Tatăl Alexandrei a primit un telefon anonim chiar şi după arestarea lui Gheorghe Dincă! Sunt indicii pe care, până acum, procurorii nu le-au luat în considerare, acuză rudele celor două fete. Astăzi, anchetatorii au intrat în laptopul şi în telefoanele principalului suspect. 

Din arest, Gheorghe Dincă a fost dus la sediul Poliţiei din Caracal în jurul orei 10 dimineaţa. Principalul suspect a asistat la expertiza informatică a celor patru telefoane, a laptopului şi a aparatului de fotografiat, găsite la percheziţii. 

Anchetatorii au adus şi o unitate de calculator, un monitor şi mai multe dispozitive informatice. Simultan, la audieri au fost chemaţi părinţii Alexandrei şi reprezentantul familiei Luizei. 

Avocatul familiei Luizei, dar şi părinţii Alexandrei, se află în momentul de faţă în aceeaşi clădire cu Gheorghe Dincă, adus aici pentru expertiza informatică, una extrem de importantă în condiţiile în care anchetatorii speră să obţină date şi fişiere noi care să-i îndrume în această anchetă. 

Anchetatorii nu au reuşit nici până acum să intre în telefonul Alexandrei. Culmea, la audieri i-au întrebat pe părinţi parola fetei de 15 ani, dar şi de ce au portat numărul.

Alexandru Cumpănaşu, unchiul Alexandrei: Nişte copii de liceu au fost mai deştepţi ca anchetatorii sau, oricum, mult mai preocupaţi. Împruenă cu familia ne-am decis să portăm acel număr pentru a vedea traseul de pe google drive, să vedem pe unde s-a dus şi unde a circulat

Familiile Luizei şi Alexandrei nu cred că Gheorghe Dincă este un lup singuratic care a acţionat singur. Iar varianta unei reţele de traficanţi prinde tot mai mult contur. După dispariţia din aprilie a fetei de 19 ani, bunicul Luizei a fost sunat de două ori, iar la capătul firului a auzit voci diferite.

Bunicul Luizei: Au fost două apeluri. Pe data de 15, la ora 8.30 dimineaţa, în care mi s-a spus: Sunteţi bunicul Mihaelei? Noi nu am fost obişnuiţi, nu i-am zis aproape niciodată Mihaela. Doar Luiza şi atât. Cine sunteţi, l-am întrebat. Cine sunteţi, ce doriţi? E vorba de Mihaela, cum am zis. Zic nu cunosc pe Mihaela. Luiza! Păi ce s-a întâmplat cu Luiza? Zice: Luiza, la insistenţele unei bune prietene, nu mai vrea să vină acasă. Prima voce era o voce mai tânără, până în 30 de ani. A doua voce nu a mai fost, a fost o voce ca a mea, mai în vârstă, om la 50-60 de ani cu aproximaţie

Aceeaşi strategie a fost aplicată şi în cazul Alexandrei. În data de 25 iulie, când fata de 15 ani a fost ucisă, tatăl ei a primit un telefon prin care era anunţat că fiica lui este bine. 

În aceeaşi zi a mai fost sunat de încă 10 ori, cu număr necunoscut. Iar când a răspuns, nu vorbea nimeni. Un mare semn de întrebare ridică însă telefonul primit a doua zi, când Gheorghe Dincă era deja în custodia Poliţiei. 

Alexandru Cumpănaşu, unchiul Alexandrei: Nu au făcut verificări cu privire la acel număr din ziua de vineri nici până astăzi. Ce fel de anchetă e asta dacă tu nu-mi spui nimic despre o pistă atât de importantă, un posibil complice care ar putea să plece în 15 zile, să ajungă în Madagascar

Familia a făcut propria investigaţie şi a aflat că numărul respectiv a aparţinut unei persoane din Turceni, judeţul Gorj. Acolo, anchetatorii nu au pus nicio întrebare.

Apar controverse şi în privinţa soţiei lui Gheorghe Dincă. Femeia a locuit în casa ororilor timp de cel puţin o lună, între cele două dispariţii din aprilie şi iulie. Iar cât timp a lucrat în Italia, îi trimitea ucigaşului, în fiecare lună, sume cuprinse între 200 şi 500 de euro.

Bogdan Alexandru, fostul avocat al lui Gheorghe Dincă: Soţia nu a observat nimic dubios faţă de trecut. Dezordinea care era, aşa era şi înainte. Mi-a spus că a fost o surpriză pentru dânsa să afle că soţul ei este acuzat de aşa ceva şi că oricum nu-i venea să creadă în acel moment că soţul ei a făcut aşa ceva

Astăzi, la audieri, a ajuns şi un martor cheie. Anchetatorii cred că Gheorghe Dincă a sunat rudele fetelor şi de pe numărul unui prieten apropiat. Reporterii Observator au vorbit cu acesta înaintea procurorilor şi au aflat că ucigaşul îi cumpăra deseori cartele prepay. 

Prietenul lui Gheorghe Dincă a recunoscut că "da, pe 10 iulie mi-a făcut cadou o cartelă de telefon. M-am dus la el în curte şi mi-a oferit cartela drept răsplată. Niciodată nu avea cum să-mi ia telefonul fără ca eu să fiu atent".

Familiile Luizei şi Alexandrei nu vor să ceară despăgubiri în instanţă. Părinţii încă speră că fetele sunt în viaţă.

Monica Melencu, mama Luizei: Sunt optimistă că Luiza treieşte, dar cum am zis şi ieri, sunt două variante. E greu să ne resemnăm. Au pângărit un suflet nevinovat, o fată pură, o fată care avea dreptul la viaţă

Ancheta este departe de final. Percheziţiile vor continua şi în zilele următoare.

Ți-a plăcut acest articol?

gheorghe dinca caracal luiza alexandra complici ancheta telefon
Întrebarea zilei
În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Las copilul cu rudele

Îl înscriu la grădiniţă

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Facebook WhatsApp LinkedIn Twitter Email
Stiri Sportive Citește și
Scapi de muște fără bătăi de cap, cu această soluție simplă. Oricine o...
Fanatik.ro
Publicat 08.05.2024
Orașul din România cu parc de 20 de milioane de euro. Va avea lac, debarcader...
Fanatik.ro
Publicat 08.05.2024
Războiul viitorului: U.S. Air Force își construiește o flotă de peste 1.000...
spotmedia.ro
Publicat 07.05.2024
Zodiile cu NOROC uriaș în vara anului 2024. Nimic nu va fi imposibil!
Gandul
Publicat 08.05.2024
Ziua în care Imperiul Austriac a anexat nord-vestul Moldovei, denumind zona...
Adevărul
Publicat 07.05.2024
Andreea Bălan, incident în timpul unui concert. A căzut de pe scenă când...
A1
Publicat 08.05.2024
Horoscopul zilei de 9 mai 2024. Leii construiesc relații noi. Află ce se...
CaTine
Publicat 08.05.2024
Cine sunt Elian Miță și Marius Ghiță, cofetarii care fac furori pe TikTok cu...
spynews.ro
Publicat 08.05.2024
Valentin Ceaușescu, apariție rară la petrecerea Stelei » Cum arată acum fiul...
GSP
Publicat 08.05.2024
Supermarketul care oferă un leu pe orice sticlă reciclată, în loc de 50 de...
Click.ro
Publicat 08.05.2024
Una dintre „cele mai mari înșelătorii online” din lume a afectat...
Useit
Publicat 08.05.2024
1 mai pe litoral 2024! Marile festivaluri și concerte ce deschid noul sezon estival
Money.ro
Publicat 23.04.2024
Cum atragi banii în viața ta. Cât ești de norocos în funcție de data nașterii
Redacţia.ro
Publicat 07.05.2024
Luxul din „palatul de 1 miliard de euro al lui Putin”, filmare cu camera...
libertatea.ro
Publicat 07.05.2024
Nicki Minaj a arătat uimitor la Met Gala 2024. Cântăreața a purtat o rochie...
ZU
Publicat 08.05.2024
Tort Mozaic. Tort tablă de șah, spectaculos și delicios
Hello taste
Publicat 08.05.2024
Pielea uscată la copiii mici: sfaturi pentru îngrijire
Deparinti
Publicat 08.05.2024
Ce fac autoritățile pentru a aduce tezaurul României acasă. Avocat:...
ziare.com
Publicat 07.05.2024
Ce scrie presa turcă despre sezonul doi al serialul ”Golden Boy. Dragoste...
Happy
Publicat 08.05.2024
Remedii naturale împotriva sindromului de gură uscată. Cum îl poți ameliora
Medicool
Publicat 08.05.2024
Florinel Coman l-a contactat pe Gigi Becali cu o cerere inadmisibilă! "Eşti...
orangesport.ro
Publicat 28.04.2024