Sebastian, elev olimpic din microbuzul răsturnat în Cluj: ”M-am trezit după 15 minute”
Sute de oameni au donat sânge pentru a-i ajuta pe cei nouă elevi olimpici răniţi grav într-un accident de microbuz. Şoferul care-i ducea pe adolescenţi de la Bacău la Oradea a adormit la volan şi s-a răsturnat într-un şanţ.
De Redactia Observator la 22.04.2019, 22:37Sute de oameni au donat sânge pentru a-i ajuta pe cei nouă elevi olimpici răniţi grav într-un accident de microbuz. Şoferul care-i ducea pe adolescenţi de la Bacău la Oradea a adormit la volan şi s-a răsturnat într-un şanţ. Unul dintre elevi a povestit pentru Observator momentele dramatice prin care au trecut.
Sebastian era în microbuzul care se îndrepta dinspre Bacău spre Oradea, unde el şi alţi opt colegi urmau să participe la olimpiada naţională de biologie.
Sebastian Pintilie, elev rănit: Două-trei secunde când am intrat în şanţ şi după aceea m-am trezit 15 minute după accident în şezut, pe stradă. Am dat cu mandibula de scaun şi am avut o mică fractură.
Un drum obositor de opt ore. În judeţul Cluj, după şase ore de condus, cu pauze scurte, şoferul a aţipit la volan.
Sebastian Pintilie, elev rănit: Nu prea ar fi fost un semn de anormalitate în felul în care conducea.
Părinţii au aflat vestea la telefon.
Florina Pintilie, mama lui Sebastian: A fost cea mai grea zi din viaţa mea. N-am mai reuşit să mai fiu raţională pentru că am început să urlu, să ţip.
Sebatian a avut nevoie de mai multe copci în zona feţei. Chiar şi aşa tot s-a dus la olimpiadă. A fost de altfel singurul de la liceul său care a mai putut participa. Ceilalţi adolecenţi sunt în stare gravă la spital. Un elev de 17 ani, profesoara de biologie şi şoferul microbuzului sunt la terapie intensivă.
Conf. Dr. Adela Golea - Director Medical Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Cluj-Napoca: Sunt stabili hemo-dinamic şi respirator, cu evoluţie lent favorabilă, nu au intervenit complicaţii la niciunul.
Medicii au avut nevoie de sânge pentru a-i salva. Au răspuns apelului peste 100 de colegi, profesori şi alţi oameni de bine din Bacău.
Florina Neagu, elevă: Bacăul are, în general, chestia asta faină, în care oamenii se mobilizează repede, adică tinerii, în special, s-au mobilizat imediat şi nu a existat nimeni să spună nu. Foarte multe companii şi-au trimis angajaţii.
Andrei Popa, elev: Avem nevoie toţi la un moment dat, cine ştie unde ne duce viaţa.
Carina Vădăvoiu, elevă: Dorinţa care ne uneşte pe toţi este de solidaritate faţă de şcoală, faţă de colegi.
Medicii sunt impresionaţi de gestul lor şi spun că spun că din păcate tot timpul e nevoie de donatori.