Antena LIVE

Curs valutar

Simona Halep împlineşte, marţi, 25 de ani. “Simt că joc cel mai bun tenis deoarece mă simt puternică din punct de vedere fizic”. Imagini INEDITE cu cea mai bună jucătoarea de tenis din România

Ajunsă la maturitate sportivă, Halep este în căutarea tenisului care să-i aducă titlul de Grand Slam ce-i lipseşte din palmares, dar şi locul 1 WTA. În acest an, cea mai bună jucătoare de tenis din România a traversat o perioadă de schimbare a evoluţiei ei.

De la 27.09.2016, 08:55
WhatsApp

Ajunsă la maturitate sportivă, Halep este în căutarea tenisului care să-i aducă titlul de Grand Slam ce-i lipseşte din palmares, dar şi locul 1 WTA. În acest an, cea mai bună jucătoare de tenis din România a traversat o perioadă de schimbare a evoluţiei ei.

La 25 de ani, Simona Halep pare mai motivată ca oricând să-şi atingă obiectivele.

Halep a început tenisul de la vârsta de patru ani, mai întâi sub îndrumarea antrenorului Ioan Stan. La 14 ani, ea a debutat în circuitul ITF şi a ajuns repede între cele mai bune tinere jucătoare din lume.

În 2008, Halep a câştigat turneul de la Roland Garros, la junioare, iar doi ani mai târziu a pătruns în circuitul profesionist.

Cariera ei a intrat pe o pantă constant ascendentă în a doua jumătate a anului 2013, în care a câştigat şase turnee, pe toate suprafeţele.

Vezi şi Cum o alintau colegii pe Simona Halep. Imagini de COLECŢIE din liceu (FOTO + VIDEO)

Halep a cunoscut consacrarea în 2014, când a jucat finala de la French Open la senioare şi finala Turneului Campioanelor, la prima participare, pe lângă alte două trofee care i-au intrat în palmares.

Anul 2015 i-a adus primul succes la un Premier Mandatory, sub soarele Californiei, la Indian Wells, competiţie despre care mulţi specialişti afirmă că este al cincilea Grand Slam. Totodată, Halep a încheiat pentru prima dată sezonul pe locul 2 WTA.

Sportiva din Constanţa a ocupat peste 30 de săptămâni locul 2 WTA, însă pasul către nivelul următor trebuie făcut probabil cu un alt tenis. Angajat cu "normă întreagă" de la începutul lui 2016, antrenorul Darren Cahill încearcă să-i imprime Simonei Halep stilul care să o aducă în vârf. De aceea se poate spune că sezonul care se va încheia luna viitoare este unul de tranziţie, care are rolul de a cimenta baza unor evoluţii solide pe termen lung.

Fără a neglija succesul la turnee, Halep a jucat altceva. Chiar dacă nu s-a reflectat în ierarhia WTA, a arătat direcţia către care se îndreaptă sportiva română: serviciu mai eficient, agresivitate, acoperire superioară a terenului. Combinate cu talentul şi cu ambiţia native, îmbunătăţirile arătate pot duce la rezultate.

"Simt că joc cel mai bun tenis deoarece mă simt puternică din punct de vedere fizic. Cred că pot controla orice tactică. Pot schimba tactica atunci când trebuie. Este greu de vorbit despre câştigarea unui Grand Slam deoarece nu am reuşit până acum, aşa că nu ştiu cum este. Dar muncesc greu să ating acest obiectiv, să fac ca acest vis să devină realitate. Aşa că muncesc, visez la un titlu de Grand Slam şi în ziua în care va veni voi fi foarte fericită", a declarat Halep, în timpul US Open.

Progresul româncei a fost remarcat şi apreciat. Patrick Mouratoglou, antrenorul Serenei Williams, a văzut acest lucru şi a lăudat eforturile Simonei Halep.

"Ea este într-un moment foarte bun, ultima perioadă a fost foarte bună pentru ea şi a câştigat multă încredere. Este foarte periculoasă şi, mai mult de atât, are un joc complet. Cred că şi-a dezvoltat o strategie înţeleaptă, pentru că nu este foarte puternică, este mică de înălţime, nu are loviturile lui Madison Keys, să spunem. De aceea este foarte aproape de linia de fund, deschide unghiurile foarte bine, ia mingea devreme, foloseşte ritmul adversarei, joacă un tenis foarte inteligent, Foloseşte toate unghiurile, are câteva lovituri care pot fi speculate, cum ar fi serviciul, dar şi acesta se îmbunătăţeşte. Se mişcă incredibil de bine, nu numai în apărare, ci şi în atac. Taie unghiurile şi se mişcă având ca obiectiv să ia din timpul adversarei. Este foarte consistentă în acelaşi timp, este mult mai solidă psihic decât înainte", a afirmat tehnicianul.

Jucătoarea din Constanţa este în pas cu vremurile şi în ceea cu priveşte metodele moderne de antrenament. Playsight's SmartCourt este un sistem format din şase camere de înaltă rezoluţie care înregistrează toate mişcările unui jucător. Acestea sunt procesate şi, pe un monitor instalat la marginea terenului, pot fi reproduse reluări din diferite unghiuri şi date statistice ale fiecărei lovituri. Simona Halep a reuşit cu ajutorul acestei tehnologii să-şi îmbunătăţească serviciul. Cahill a explicat că micşorarea înălţimii mingii la aruncare a fost soluţia.

La fel ca anul trecut, Halep îşi serbează ziua de naştere la Wuhan, în China. Ea a trecut de Irina Begu în turul al doilea şi îşi va afla, marţi, rivala din optimi. Una dintre posibilele adversare este Roberta Vinci, căreia Halep i-a câştigat deja respectul. "Mizez mereu pe Simona. Este puternică, e ciudat că până acum nu a câştigat un turneu de Grand Slam", spune italianca.

După Wuhan, va urma turneul de la Beijing, ultimul Mandatory, şi marea finală de la Singapore, care reuneşte starurile anului în curs. Simona Halep a început 2016 pe locul 2 WTA, iar acum este pe locul 5. O revenire pe podiumul ierarhiei WTA până la finalul sezonului nu este imposibilă, însă depinde de mai mulţi factori. Jocul Simonei este cel mai important dintre aceştia şi sportiva din România poate demonstra că a găsit tenisul total pentru care s-a pregătit în cel mai dificil an al carierei, cel al menţinerii în top.

Redactia Observator

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

eveniment zi de nastere simona halep tenis
Întrebarea zilei
Aţi ieşit la lopată în aceste zile?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Stiri Sportive Citește și
Meteorologii Accuweather au actualizat prognoza. Când scăpăm de ninsori și...
Fanatik.ro
Publicat 19.02.2025
Povestea cu mineralele Ucrainei: O superafacere în stil colonial sau o capcană...
spotmedia.ro
Publicat 19.02.2025
Momentul în care un canoist a fost prins în gură și apoi scuipat de o balenă...
spotmedia.ro
Publicat 14.02.2025
Ce a pățit acest tânăr, după ce a adormit așa în avion. Cum s-a răzbunat...
Gandul
Publicat 19.02.2025
S-au înțeles Putin și cu Trump pentru susținerea lui Georgescu? „O abordare...
Adevărul
Publicat 19.02.2025
Cristina Ciobănașu, detalii neașteptate despre relația cu Alex Mureșan: „Nu...
A1
Publicat 19.02.2025
Horoscopul zilei de 20 februarie 2025. Berbecii au nevoie de timp pentru ei. Află...
CaTine
Publicat 19.02.2025
„Locul acesta a devenit acasă”. Andrei Perneș de la Mireasa, ultimul mesaj...
spynews.ro
Publicat 19.02.2025
Giovanni Becali nu-l uită pe Chivu: „M-a trădat și urăsc asta”. A...
GSP
Publicat 18.02.2025
Cum să crești ghimbir acasă? Simplu, accesibil și perfect pentru orice...
Click.ro
Publicat 19.02.2025
Asteroidul care „poate distruge orașe” are șanse de 1 la 32 să se izbească...
Useit
Publicat 19.02.2025
O celebră influenceriță a murit la doar 28 de ani. Fanii, în stare de șoc
Redacţia.ro
Publicat 13.02.2025
Tudor Chirilă, reacție dură după mesajul lui Elon Musk despre Călin...
libertatea.ro
Publicat 18.02.2025
Doechii a negat acuzațiile de playback la Premiile Grammy 2025: „Aveam...
ZU
Publicat 19.02.2025
De ce sunt castraveții ambalați în folie de plastic. Motivele la care nu te-ai...
Hello taste
Publicat 17.02.2025
Cum să alegi primul instrument muzical pentru copilul tău
Deparinti
Publicat 19.02.2025
Soția lui Cenk Torun divorțează de celebrul actor. Motivul din spatele deciziei...
Happy
Publicat 19.02.2025
Probleme pentru Lidia Buble! Ce a pățit celebra artistă: „Mi se pare...
BZI
Publicat 19.02.2025
Nouria Nouri, fosta soție a lui Daniel Iordăchioaie, și-a cunoscut actualul...
DIVA
Publicat 23.09.2024
Diferența dintre tipurile de gripă A, B și C. Care este mai grav?
Medicool
Publicat 19.02.2025