Urma, film românesc născut după 20 de ani
Suntem bucuroşi de fiecare dată când mai apare câte un film românesc, îi invităm în platoul Observator pe actori, pe regizori, să vorbească despre ce au făcut, să-şi promoveze munca, ne dorim pe scurt ca cinematografia românească să ajungă cât mai sus.
De Redactia Observator la 04.03.2020, 15:25- Urma va putea fi văzut pe marile ecrane.
- Pelicula marchează şi câteva debuturi cinematografice.
Suntem bucuroşi de fiecare dată când mai apare câte un film românesc, îi invităm în platoul Observator pe actori, pe regizori, să vorbească despre ce au făcut, să-şi promoveze munca, ne dorim pe scurt ca cinematografia românească să ajungă cât mai sus.
Şi tot cu bucurie observăm că românii merg în număr din ce în ce mai mare să vadă producţii de-ale noastre. 5Gang a avut încasări bune, Iar Miami Bici a stabilit chiar un record: cel mai mare număr de spectatori în primul weekend de la lansarea în cinematografe.
A devenit astfel cea mai populară comedie românească din ultimii 26 de ani. Sperăm să fie la fel de bine primit şi următorul film care se pregăteşte să intre în cinematografe.
Urma va putea fi văzut pe marile ecrane începând de vineri. Pelicula marchează şi nişte debuturi cinematografice foarte interesante.
Dorian Boguţă, regizor: După o dramă petrecută în familie, dispariţia unui membru al familie, o dispariţie, nu a plecat în lumea cea bună, pur şi simplu o dispariţie. A lăsat o urmă, o suferinţă în sânul familiei. Am zis să înmoi acea suferinţă şi am zis cum ar fi să mă gândesc la un film în urma acestui caz.
20 de ani au trecut de atunci. Acum, după două decenii în care s-a tot gândit, şi-a aşezat ideile pe foaie şi le-a transpus în trăirile personajelor, Dorian Boguţă ne oferă primul lungmetraj din cariera sa.
Dorian Boguţă, regizor: Eu trăiesc după o convingere clară, tot ce se face, se face la timpul lui. Povestea nu mai are legătură cu ce s-a întâmplat atunci, pot să spun 5 la sută, dar emoţional sau prin trăirile pe care le am avut atunci şi acum e 95 la sută ce s-a întâmplat atunci.
Răzvan Simion: Mai am un caz, Nae Caramfil când a scos Closer to the Moon a stat cu o idee din facultate, Nunta mută a lui Mălăele e o idee din facultate pe care a făcut o foarte târziu din postura de regizor, mai sunt exemple, toate reuşite.
Filmul spune povestea unui poliţist care anchetează dispariţia miserioasă a unui pianist celebru şi reprezintă, totodată, şi debutul în cinematografie al actriţei Irinei Rădulescu. Fiica regretatului Dem Rădulescu. În film, ea este Ana.
Irina Rădulescu, actriţă: E un rol interesant, e aşa un periplu psihologic. Nici nuditatea nu e de dragul de nuditate şi să arătăm şi noi ceva poporului, e ca o necesitate, în desfăşurarea faptelor şi are o valoare dramatică şi poetică. Am filmat şi la Vidraru, la mănăstirea Corbii de Piatră unde e o vibraţie cu totul specială, ne am umplut de o frumuseţe a ţării noastre.
Şi Mădălina Ghenea priveşte filmul ca pe un început. Urma este prima peliculă românească în care joacă. Din păcate, nu a putut fi prezentă la premiera lungmetrajului.
Trăieşte în Milano, iar măsurile de protecţie împotriva Coronavirusului au ţinut-o departe.
Dorian Boguţă, regizor: A venit Mădălina la filmare şi a coborât dintr un taxi, era prima prima ei zi de filmare toată echipa a văzut-o, ăsta a fost efectul Mădălinei Ghenea asupra echipei mele, s-au oprit toţi din a şi face treaba.
Andreea Perju, actriţă: Este foarte greu să faci un lungmetraj într o ţară unde oamenii investesc din ce în ce mai puţin în cultură. E un subiect de actulitate, e un fim care nu are legătură cu Comunismul, ceea ce mă bucură foarte mult, în sfârşit, ajungem la un alt gen de subiecte.
De mâine, echipa pleacă în turneu de promovare în întreaga ţară. Vineri, filmul Urma ajunge în cinematografe.