Antena LIVE

Curs valutar

ZIUA MARINEI 2017. Exerciții militare vor avea loc la malul mării, pe 15 august. PROGRAMUL complet al evenimentelor

Peste 10.000 de oameni sunt așteptați să participe, marți, la festivităţile de Ziua Marinei, Forțele Navale Române urmînd să celebreze această zi, pe faleza din fața Comandamentului Flotei din Constanța, cu un exercițiu militar deschis publicului.

De la 15.08.2017, 09:46
WhatsApp
Galerie (7)

Peste 10.000 de oameni sunt așteptați să participe la festivităţile de Ziua Marinei, la Constanța. Aici va avea loc și un exercițiu militar demonstrativ al Forțelor Navale Române. La ceremonii participă și Președintele Klaus Iohannis.

La începutul spectacolului, pe catargul de pe faleză va fi ridicat cel mai mare drapel de la malul Mării Negre, iar la bordul navelor, militarii vor arbora pavilionul, geacul și Marele Pavoaz.

Momentul va fi urmat de salutul solemn al celor 21 de salve de tun, ce se vor auzi din Portul Tomis. În continuare, șeful Statului Major al Forțelor Navale, contraamiralul Alexandru Mîrșu, va prelua cuvântul de deschidere, ce va fi precedat de citirea Ordinului Comun al Ministrului Apărării Naționale, Ministrului Transporturilor și al Ministerului Afacerilor Interne privind sărbătorirea Zilei Marinei Române 2017.

Pe acelaşi subiect

La ora 10,20 va fi oficiat un serviciu religios, concomitent cu depunerea de ancore de flori pe mare. Ceremonia va fi urmată de un spectacol de efecte pirotehnice pe timp de zi.

Salutul de deschidere a exercițiului va fi dat, la ora 10,50, de elicopterul Puma Naval și de cei cinci parașutiști militari lansați de la înălțime, care vor purta drapelele României, NATO și UE.

Momentul de început al spectacolului militar va cuprinde evoluția remorcherelor multifuncționale Voinicul, Vânjosul și Vârtosul pe acorduri de vals, începând cu ora 10,55. Demonstrația va fi urmată de salturile efectuate de scafandri de la Forțe Speciale din două elicoptere Puma Naval și două ambarcațiuni rapide.

Cinci minute mai târziu, șase avioane de vânătoare vor trece pe deasupra dispozitivului de nave și vor executa "atac cu bombe", arată sursa citată. Printre acestea, pentru prima dată, se vor număra și două avioane Typhoon. Această secvență va fi completată de respingerea atacului cu instalațiile artileristice anti-aeriene de la bordul navelor din larg. În același timp, un elicopter Puma Naval va lansa spre tribuna oficială capcane termice "Flare".

La ora 11,20, se va derula exercițiul de căutare și atac submarin inamic cu un avion de cercetare P8 Posseidon și un elicopter Puma Naval. Cel din urmă va identifica un submarin și va lansa o geamandură reactivă hidroacustică. Momentul include și lansarea unei torpile împotriva submarinului de la bordul unei corvete, iar explozia va fi marcată de o salbă de bombe reactive.

Spectacolul din fața falezei va continua cu exercițiul de respingere a desantului maritim. Acesta va include zece bărci de asalt ale infanteriei marine, ce se vor deplasa dinspre larg spre faleză și vor executa atacul, aeronave F16 și elicoptere Puma Naval, ce vor simula atacul grupării navelor fluviale, dar și un monitor și o vedetă blindată, ce vor respinge atacul aviației inamice și al asaltului cu instalațiile artileristice de la bord.

De asemenea, Navele Gărzii de coastă vor desfășura un exercițiu de combatere a imigrației ilegale pe mare. Vor fi observați oameni în apă și o ambarcațiune suspectă în timpul unei misiuni de supraveghere, după care va fi anunțată Autoritatea Română de Salvare a Vieților Omenești pe Mare (ARSVOM), care va trimite pentru intervenție o șalupă, iar navele Ministerului Afacerilor Interne vor escorta ambarcațiunea suspectă în port.

În cadrul aceluiași exercițiu demonstrativ, fregata "Regele Ferdinand" se va deplasa de la sud spre nord, iar elicopterul Puma Naval se va apropia și va apunta la pupa fregatei, după care, binomul fregată-elicopter va defila prin fața tribunei.

La ora 12,00, va avea loc salutul cu trei elicoptere Puma Naval, simultan cu defilarea navelor și salutul final. După acest moment, publicul se va bucura de trecerea aviației civile, simultan cu defilarea velierelor.

La ora 12,45, Muzica Militară a Forțelor Navale încheie activitățile.

De la ora 13,00, punctul de atracție va fi mutat în Portul Tomis, unde se vor organiza jocuri marinărești.

La ora 20,00, Muzica Militară a Forțelor Navale va susține un concert extraordinar pe faleza Cazinoului, iar navele din dispozitiv vor aprinde pavoazul electric.

Seara se va încheia cu retragerea cu torțe a marinarilor militari, de la ora 22,00, pe itinerariul: Vraja Mării — Comandamentul Flotei — Piața Ovidiu — Prefectura Constanța.

Primăria Constanța recomandă constănțenilor și turiștilor care participă la evenimentele organizate cu ocazia Zilei Marinei Române să utilizeze cu precădere mijloacele de transport în comun, iar în cazul utilizării autovehiculului să respecte indicațiile forțelor de ordine.

Totodată, primăria anunță că va fi închis sau restricționat accesul autovehiculelor în zona peninsulară în intervalul 14 august, ora 07,00 — 15 august, ora 24,00, astfel: Strada Traian — Poarta 3, Strada Traian — Poarta 1, Strada Termele Romane de la intersecția cu Strada Traian, Bulevardul Tomis de la intersecția cu Strada Traian, Strada Ecaterina Varga de la intersecția cu Strada Negru Vodă, Strada Mircea cel Bătrân de la intersecția cu Strada Negru Vodă, arată comunicatul.

Redactia Observator

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

ziua marinei festivitati constanța
Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Stiri Sportive Citește și
Peste ce a dat un instalator care făcea reparații într-o vilă. S-a...
Fanatik.ro
Publicat 21.11.2024
Colonel american: Rusia are tot dreptul să atace NATO acum
spotmedia.ro
Publicat 21.11.2024
Culmea birocrației: O fetiță trecută, din greșeală, băiat în certificatul...
spotmedia.ro
Publicat 20.11.2024
Ce se întâmplă cu toți pensionarii din România cu pensii mai mici de 3.000 de...
Gandul
Publicat 21.11.2024
Lasconi şi Simion, la podcastul comediantului „Micutzu”. „Îmi vine să vă...
Adevărul
Publicat 21.11.2024
Ce a transmis fiica Elenei Lasconi după apariția la dezbaterea prezidențială....
A1
Publicat 21.11.2024
Horoscopul zilei de 22 noiembrie 2024. Racii își pot transforma pasiunile...
CaTine
Publicat 21.11.2024
Bianca Drăgușanu, primele declarații după ce poliția a fost chemată la...
spynews.ro
Publicat 21.11.2024
Uluitor! Încă o țară merge la TAS împotriva României
GSP
Publicat 21.11.2024
Clădirea emblematică din București, demolată. Palatul impunător a fost...
Click.ro
Publicat 21.11.2024
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți...
Useit
Publicat 19.11.2024
Care este numele real al lui Culiță Sterp. Ce apare în buletinul lui, de fapt
Redacţia.ro
Publicat 21.11.2024
Super-armele cerute insistent de Ucraina Occidentului și cum au influențat ele...
libertatea.ro
Publicat 21.11.2024
Coldplay a lansat videoclipul piesei „The Karate Kid”. Formația a colaborat...
ZU
Publicat 21.11.2024
Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare
Hello taste
Publicat 21.11.2024
Mononucleoza infecțioasă la copii: cauze, simptome și tratament
Deparinti
Publicat 21.11.2024
Problema numărul 1 a României, în viziunea lui Kelemen Hunor:...
ziare.com
Publicat 21.11.2024
Adamari López a împărtășit detalii picante din relația cu Toni Costa....
Happy
Publicat 21.11.2024
Nouria Nouri, fosta soție a lui Daniel Iordăchioaie, și-a cunoscut actualul...
DIVA
Publicat 23.09.2024
Operația cu laser pentru dinți. La ce se folosește în stomatologie
Medicool
Publicat 21.11.2024