Antena LIVE

Curs valutar

600 de militari britanici din trupele speciale, gata să fie trimiși în Ucraina: Trebuie să fim pregătiți de un război cu Rusia

Un grup de 600 de militari britanici este plasat în alertă pentru a fi trimis în Ucraina, pe fondul temerilor că trupele ruse comasate în apropierea graniței plănuiesc o invazie, potrivit Mirror. Statele Unite i-au atenţionat pe aliaţii din Uniunea Europeană că Rusia ar putea lua în calcul o invazie a Ucrainei pe fondul escaladării tensiunilor dintre Moscova şi blocul comunitar pe tema migranţilor şi a crizei de energie.

De la 15.11.2021, 13:55
WhatsApp
Vladimir Putin Profimedia

Militari din trupele SAS și din Regimentul de Parașutişti se pregătesc pentru a fi trimişi de urgență în Ucraina după ce șefii britanici din Apărare și MI6 au informat Downing Street că trupele rusești reprezintă un pericol clar pentru Ucraina și Occident. „Au fost anunţaţi că ar putea fi necesară trimiterea lor într-un termen foarte scurt. Între 400 și 600 de soldați sunt pregătiți. Echipamentul lor este împachetat și sunt gata să zboare în Ucraina, unde fie vor ateriza, fie vor fi parașutaţi. S-au antrenat pentru ambele eventualități”, a declarat o sursă pentru Mirror. Miniştrii din Franţa, Germania şi Ucraina vor discuta despre această criză luni, la Bruxelles.

Migranții folosiți ca arme de luptă reprezintă o tactică rusească

Marea Britanie trebuie să fie pregătită de război cu Rusia, a avertizat duminică șeful Forțelor Armate Britanice, generalul Sir Nick Carter. După ce Marea Britanie a trimis trupe în Polonia săptămâna trecută, generalul a spus că se teme că situația de la granița Poloniei cu Belarus ar putea escalada în „ceva cu adevărat grav”. Rusia a transformat migranții în arme de luptă, cei folosiți de Belarus în prezent la granița cu Polonia reprezintă o tactică din „manualul rusesc”, a declarat acesta citat de Daily Mail

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că aproape 100.000 de soldați ruși se află în apropierea graniței cu Ucraina, un scenariu similar cu cel din primăvară. Zelenski a spus că țările occidentale au împărtășit cu Kievul informații despre mișcările active de trupe rusești. „Sper că întreaga lume poate vedea acum clar cine dorește cu adevărat pacea și cine concentrează aproape 100.000 de soldați la granița noastră”, a spus Zelenski.

Pe acelaşi subiect

Statele Unite avertizează Europa că Rusia ar putea plănui o invazie a Ucrainei

Şefii diplomaţiei americane şi franceze, Anthony Blinken şi Jean-Yves Le Drian, au discutat sâmbătă despre "îngrijorătoarea activitate militară rusă" în Ucraina. Ei s-au bazat pe "rapoarte despre activităţi militare îngrijorătoare ale Rusiei în Ucraina şi în vecinătatea acesteia" şi au reiterat "angajamentul neclintit faţă de suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei", potrivit unui comunicat al Departamentului de Stat American.

Tensiunile dintre Rusia şi Europa sunt tot mai mari. Ministrul britanic de externe Liz Truss l-a îndemnat pe președintele Vladimir Putin să intervină în „criza rușinoasă a migranților" de la granița dintre Belarus și Polonia. Liz Truss susţine că Rusia este responsabilă de această nouă criză orchestrată din Belarus. 

Franţa avertizează Rusia să nu afecteze integritatea teritorială a Ucrainei

Franţa a avertizat vineri Rusia să nu afecteze integritatea teritorială a Ucrainei. Patru diplomaţi europeni au declarat pentru Reuters că oficialii americani şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la un atac asupra Ucrainei, în cadrul unui briefing la Bruxelles. Miniştrii de Externe şi Apărare ai Franţei, Jean-Yves Le Drian şi Florence Parly, au emis o declaraţie neobişnuit de directă după ce s-au întâlnit cu omologii lor ruşi la Paris. ”Cei doi miniştri şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la deteriorarea situaţiei de securitate din Ucraina şi au avertizat clar asupra consecinţelor grave ale oricăror alte posibile daune aduse integrităţii teritoriale a Ucrainei”, se arată în comunicat.

Rusia a respins vineri sugestiile că Moscova ar putea cântări un atac, ca fiind inflamatorii, şi a acuzat Statele Unite de mişcări agresive în Marea Neagră. Diplomaţii europeni au refuzat să ofere detalii suplimentare cu privire la motivele sau dovezile americane pentru teama de un atac. În plus, o sursă diplomatică a spus că săptămâna trecută, la o reuniune a Consiliului Atlanticului de Nord, principalul organism politic decizional din cadrul NATO, Karen Donfried, secretar de stat adjunct pentru afaceri europene şi eurasiatice, a prezentat mai detaliat recenta sa călătorie la Moscova şi şi-a împărtăşit îngrijorarea cu privire la deplasarea trupelor.

”Modele de comportament al Rusiei sunt diferite de ceea ce am văzut înainte”, a spus o sursă NATO, fără a detalia. Până acum, nu este clar dacă această consolidare militară este destinată "să conducă la o incursiune în Ucraina sau dacă este doar un alt exerciţiu.”

Moscova a anexat Crimeea de la Ucraina în 2014 şi spune că apele din jurul acesteia aparţin acum Rusiei, în pofida faptului că majoritatea ţărilor continuă să recunoască peninsula ca fiind ucraineană. Separaţiştii susţinuţi de ruşi au preluat controlul asupra regiunii Donbass din estul Ucrainei în acelaşi an, iar soldaţii de ambele părţi continuă să fie ucişi în mod regulat în conflictul de acolo.

Kremlinul a spus că este treaba Moscovei unde desfăşoară forţe în interiorul graniţelor sale. "Astfel de titluri nu fac altceva decât să alimenteze în mod inutil şi fără temei tensiunile. Rusia nu reprezintă o ameninţare pentru nimeni", a declarat purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov.

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, aflat la Paris pentru discuţiile cu Parly şi Le Drian, a spus, citat de TASS, că este important să lucrăm cu Franţa pentru a detensiona situaţia din Ucraina. Într-o altă critică rară la adresa Moscovei, Parisul a acuzat-o la începutul acestei săptămâni că a blocat eforturile de a organiza o întâlnire ministerială între Franţa, Germania, Rusia şi Ucraina, care urmăreşte să promoveze acordurile de pace convenite în 2014.

Franţa şi Germania au acuzat Rusia că impune condiţii nerealiste, ceva ce Moscova neagă. Uniunea Europeană a acuzat săptămâna aceasta, statul Belarus, un aliat apropiat al Rusiei, că a încurajat mii de oameni care fug din părţile lumii sfâşiate de război să încerce să îi treacă graniţele.

Bruxelles-ul va impune noi sancţiuni împotriva Belarus săptămâna viitoare, au spus diplomaţii. Nu există nicio sugestie în acest stadiu că Rusia sprijină Belarusul din punct de vedere operaţional, deşi a criticat public UE. Ministerul rus al Apărării a declarat că a detectat şase zboruri ale avioanelor spion NATO în spaţiul aerian deasupra Mării Negre, parte din ceea ce a descris ca fiind intensificarea misiunilor de recunoaştere ale firţelor occidentale.

Armata rusă a mai spus că urmăreşte deplasarea navelor americane în Marea Neagră şi a acuzat Washingtonul că studiază regiunea ca pe un potenţial teatru de război. După ce s-a întors de la Washington, ministrul de Externe al Ucrainei Dmitro Kuleba a declarat că Kievul şi aliaţii săi occidentali şi-au intensificat eforturile diplomatice pentru a avertiza Rusia împotriva lansării unui nou atac militar asupra Ucrainei.

Redactia Observator

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

ucraina marea britanie rusia conflict soldati belarus
Întrebarea zilei
Vei merge la vot în turul 2 al alegerilor prezidențiale?

DA

NU

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Stiri Sportive Citește și
Unde se pune bicarbonat de sodiu în mașina de spălat rufe ca să curețe petele...
Fanatik.ro
Publicat 25.11.2024
Fenomenul Georgescu. Mâna ieșită din pâclă care ne strânge de gât pe toți
spotmedia.ro
Publicat 25.11.2024
Fețe, fețe la prezidențiale – Imagini inedite cu candidații la vot (Galerie...
spotmedia.ro
Publicat 24.11.2024
Cine e misteriosul bogătaș BOGPR care a făcut campania independentului Călin...
Gandul
Publicat 25.11.2024
Cum a ajuns Ion Iliescu primul președinte al României democrate. Istoria...
Adevărul
Publicat 25.11.2024
De ce Carmen Iohannis nu a votat alături de soțul său, Klaus Iohannis, la...
A1
Publicat 24.11.2024
Horoscopul zilei de 26 noiembrie 2024. Berbecii sunt atenți la cheltuieli. Află...
CaTine
Publicat 25.11.2024
Cine este Călin Georgescu, candidat independent la Alegerile Prezidențiale 2024....
spynews.ro
Publicat 25.11.2024
Cele mai tari meme-uri după surpriza istorică de la alegerile prezidențiale:...
GSP
Publicat 25.11.2024
Care este averea lui Călin Georgescu! Ce mașină conduce și în ce bancă își...
Click.ro
Publicat 25.11.2024
Informațiile electorale false de pe TikTok. Cum au fost influențați...
Useit
Publicat 25.11.2024
Câți bani ar fi plătit Călin Georgescu pe TikTok pentru a fi promovat de...
Redacţia.ro
Publicat 25.11.2024
Prima declarație de la Kremlin despre victoria lui Călin Georgescu în primul...
libertatea.ro
Publicat 25.11.2024
Taylor Swift a purtat un colier strălucitor cu diamante pentru o cină în New...
ZU
Publicat 25.11.2024
Rețeta simplă de covrigi de casă. Pașii pe care să-i urmezi ca să iasă mai...
Hello taste
Publicat 25.11.2024
Cel mai bun mic dejun pentru copiii care merg la școală. Nutriționiștii...
Deparinti
Publicat 25.11.2024
Cine este Călin Georgescu, independentul care l-a învins și pe George...
ziare.com
Publicat 24.11.2024
Cei mai iubiți 7 actori turci în 2024. Care sunt preferații fanelor din...
Happy
Publicat 25.11.2024
Nouria Nouri, fosta soție a lui Daniel Iordăchioaie, și-a cunoscut actualul...
DIVA
Publicat 23.09.2024
Cum să faci maia naturală. Ce tipuri de pâine sunt mai sănătoase
Medicool
Publicat 25.11.2024