Accidentele rutiere s-au redus după introducerea restricțiilor în România
Restricţiile de circulaţie şi obligaţia de a rămâne în case aduc măcar un lucru bun: a scăzut numărul accidentelor rutiere. Iar în oraşele mari, se respiră un aer de munte. În plus, ora de vârf în trafic nu mai există.
De Redactia Observator la 04.04.2020, 23:32- În București sunt cu 92% mai puține accidente.
- La Iași sunt doar 2-3 accidente grave pe săptămână.
Restricţiile de circulaţie şi obligaţia de a rămâne în case aduc măcar un lucru bun: a scăzut numărul accidentelor rutiere. Iar în oraşele mari, se respiră un aer de munte. În plus, ora de vârf în trafic nu mai există.
Militari – zona de nord a Capitalei, e ruta spre serviciu pentru mii de bucureşteni. Un drum al nervilor până de curând. Dar asta îniante de izbucnirea pandemiei. În ultimele zile traseul e gol. Numărul utilizatorilor care foloseau simultan aplicaţiile de trafic a scăzut de la 19.000 la...3.400!
ANDRE ROTARU, reporter Observator: Am ajuns la destinaţie după aprox 20 de minute, mai rapid decât estimările iniţiale ale aplicaţiei de trafic.
Iar traficul ar putea deveni din ce in ce mai lejer, mai ales că amenzile în cazul în care ieşim din case fără un motiv întemeiat au crescut semnificativ. Într un oraş gol şi aerul e ca de munte.
DAN TRIFU, Ecocivica: Diminuarea traficului a dus la o calitate mai bună a aerului. Faptul că am avut scăderi ale nivelului de particule în atmosferă, e un lucru bun pentru a lupta împotriva acestui virus.
Şi nu e tot: numărul accidentelor rutiere grave a scăzut semnificativ.
ALICE GRASU, manager SABIF: Au scăzut faţă de luna februarie, mai ales în ultima perioadă a lunii martie, de când îşi produce efectele ordonanţa militară. Scăderea este cu 92% faţă de luna februarie.
La Iaşi, medicii spun că erau zile în care primeau şi 12 victime grave ale accidentelor rutiere.
DIANA CIMPOEȘU, medic sef UPU Spitalul Sf. Spiridon Iasi: Acum, numărul lor e de 2-3 pe săptămână, ceea ce e un lucru bun. Se circulă mai puţin şi accidentele sunt mai puţine şi gravitatea lor este mai scazută.
Chiar dacă salvatorilor le-a fost luată o greutate de pe umeri, volumul de muncă a crescut. Numărul intervenţiilor a crescut în martie cu 20% faţă de ianuarie si februarie.