Video Cel mai complex ceas de mână din lume, prezentat la Geneva. Are 41 de funcții și peste 1.500 de piese
Timpul se măsoară altfel la Geneva, acolo unde zilele acestea zeci de branduri de lux sunt expuse la târgul de ceasuri Watches and Wonders. Mai ales când ai la dispoziţie modelul cu cele mai multe funcţii din lume, denumite complicaţii. Făcut din aur alb, indică purtătorului inclusiv când stelele sunt vizibile de pe Pământ.
La Geneva expun 60 de mărci de lux, toate cu tradiţie în industria orologeriei. Vacheron Constantin a prezentat cel mai complex ceas de mână din istorie.
Cel mai complex ceas de mână din istorie
S-a lucrat la el vreme de 8 ani şi este făcut din peste 1500 de piese. Carcasa e realizată din aur alb de 18 karate şi conţine peste 200 de bijuterii, inclusiv câteva discuri de safir. Afişează nu mai puţin de 41 de complicaţii, adică funcţii suplimentare unui model obişnuit, printre care afişarea anotimpurilor, a semnelor zodiacale sub care ne aflăm, dar şi a unghiului şi traiectoriei soarelui. Preţul nu a fost dezvăluit deocamdată. Şi alte branduri, precum Patek Philippe, Rolex sau Hermès, au venit cu cele mai noi modele.
"Mă bucur că pot să cunosc această lume, pentru că este o experienţă complet nouă pentru mine. Nu sunt obişnuit, aşa că e mereu o plăcere să vin, să descopăr noile modele şi să mi se explice procesele de fabricare din spatele lor", spune Bart Grönefeld, CEO Grönefeld.
- Ora de vară 2025 în România. Când se dau ceasurile înainte cu o oră
- Românii, dependenți de butonul snooze. De ce nu ne ajută cu adevărat câteva minute în plus de somn
- Când trecem la ora de vară în 2025 şi cum să dăm ceasul înainte
- Dezvăluiri despre Emmanuel Macron, într-o nouă carte biografică. Parfumul pe care preşedintele îl foloseşte...
- Trump amână cu alte 75 de zile legea care obligă TikTok să fie vândut sau interzis în SUA
La salonul de la Geneva şi-a făcut debutul şi primul ceas de damă lansat de Grönefeld. Producătorii spun că este o doză considerabilă de poezie şi culoare. Carcasa ceasului este din aur, iar cadranul, înconjurat de 233 de diamante, este verde închis.
"Dacă te uiţi în lateral, în spatele carcasei şi pe ramă, au marginile puţin rotunjite. L-am făcut elegant pe lateral, mai ales cu ajutorul diamantelor care urmează marginea cadranului", spune Bart Grönefeld, CEO Grönefeld.
Pentru că timpul înseamnă şi bani, mulţi economişti cred că ceasurile de lux au devenit o investiţie la fel de bună ca aurul: "Un ceas de lux rămâne artă, rămâne emoţie, pasiune, iar asta va aduce doar câştiguri când timpurile vor fi mai bune şi vor fi mai puţine incertiduni".
Organizatorii vor să atragă mai ales tineri. La ediţia anterioară, media de vârstă a fost de 35 de ani.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰