Danemarca schimbă regulile pentru migranţi. Obligați să muncească 37 de ore pe săptămână pentru ajutoare sociale
Autorităţile din Danemarca au anunţat o serie de schimbări pentru migranţii care doresc să beneficieze în continuare de ajutoarele sociale oferite de către stat. Aceştia vor fi nevoiţi să lucreze 37 de ore pe săptămână pentru a putea primi indemnizaţiile.
De Redactia Observator la 08.09.2021, 18:00Solicitarea se va aplica celor care beneficiază de acest ajutor şi care nu au reuşit până în prezent să atingă un anumit nivel de competenţă în ceea ce priveşte comunicarea şi integrarea în societatea daneză. Prim-ministrul Mette Frederiksen a declarat că regulile vizează în mod direct femeile din medii non-occidentale, care trăiesc în Danemarca din ajutorul oferit de stat, transmite BBC.
Danemarca şi-a înăsprit în mod repetat politicile pentru imigranţi în ultimi ani, fiind una dintre ţările cu cele mai dure reguli din Europa. În urma acestor reguli nu au mai fost înregistrate solicitări de azil în Danemarca. Guvernul a declarat, de asemenea, că noua strategie a fost implementată pentru a ajuta migranţii să se acomodeze mult mai rapid în societatea daneză, cu toate astea, unele voci susţin că decizia este una greşită şi nedreaptă. "Vrem să introducem o nouă logică de lucru în care oamenii au datoria de a contribui şi de a fi utili, iar dacă nu găsesc un loc de muncă stabil, trebuie să lucreze cumva pentru ajutorul pe care îl primesc. Timp de prea mulţi ani am făcut un serviciu multor oameni, necerându-le nimic", a declarat premierul Frederiksen presei străine.
Potrivit statisticilor transmise de oficiali, şase din zece femei care au migrat din Orientul Mijlociu, Africa de Nord sau Turcia sunt beneficiare ale ajutorului oferit de stat, fără a munci pentru suma primită. Ministrul Muncii, Peter Hummelgaard a declarat că locurile de muncă ar putea varia de la ridicarea mucurilor de ţigară de pe plajă până la ocuparea diverselor funcţii în diferite companii. Cererile de azil au scăzut considerabil în timpul mandatului actualului prim-ministru Frederiksen, care este la putere din 2019. Doar 851 de cereri au fost primite în perioada 1 ianuarie-31 iulie. În total, peste 21.000 de solicitanţi de azil au sosit în Danemarca în ultimii şase ani.