Jocuri de război: rușii pregătesc o uriașă aplicație militară. Americanii răspund pe măsură
Conflictul dintre Statele Unite şi Rusia este în stare latentă. SUA a anunţat că va organiza exerciţii militare la nivel mondial, inclusiv în Marea Neagră. Principalul receptor al acestui mesaj se doreşte a fi Rusia, pe care americanii o acuză de agresivitate şi de lipsă de transparenţă.
De Redactia Observator la 04.08.2017, 22:14Conflictul dintre Statele Unite şi Rusia este în stare latentă. SUA a anunţat că va organiza exerciţii militare la nivel mondial, inclusiv în Marea Neagră. Principalul receptor al acestui mesaj se doreşte a fi Rusia, pe care americanii o acuză de agresivitate şi de lipsă de transparenţă.
Statele Unite recunosc că se simt în faţa unei ameninţări globale. Iar Rusia pare a fi una dintre cele mai mari temeri pentru armata americană.
"Armata SUA se îndreaptă spre exerciţii integrate la nivel global cu scopul de a se pregăti mai bine pentru a face faţă unei Rusii din ce în ce mai agresive şi altor ameninţări globale", a declarat generalul american John Healy.
Coordonator al manevrelor militare din Europa, oficialul militar a precizat pentru agenția Reuters că Pentagonul urmărește îndeaproape exercitiile militare planificate de Rusia în Belarus. El acuză Moscova de lipsă de transparenţă, fiindcă nu le-a permis accesul observatorilor internaționali la acestea. Pentru contracarea Rusiei, NATO a suplimentat numărul de militari inclusiv în România. Iar deţinerea controlului în Marea Neagră a devenit crucială. Şi Moscova s-a declarat preocupată de fiecare dată de manevrele militare ale aliaţilor NATO, mai ales când acestea s-au desfăşurat în zona Mării Negre.
"În perioada iunie-noiembrie, NATO va organiza peste 15 exerciţii militare în Europa de Est şi aproximativ acelaşi număr în regiunea Mării Negre. În lipsa unor contacte normale între armate, va fi greu să înţelegem ce se întâmplă şi să evităm interpretările greşite", a spus de curând Aleksandr Gruşko, ambasadorul Rusiei la Alianţa Nord-Atlantică.
Statele Unite au cea mai mare flotă navală din lume. Supremaţia pe apă a americanilor este compensată, însă, de cele 60 de submarine nucleare de temut ale Rusiei.