Coreea de Sud închide un capitol controversat. Parlamentul a interzis, printr-o decizie istorică, vânzarea cărnii de câine
Parlamentul din Coreea de Sud a adoptat marţi un proiect de lege care interzice comerţul cu carne de câine, o practică tradiţională pe care activiştii au numit-o de mult timp o ruşine pentru ţară, scrie Agerpres.
De Redactia Observator la 09.01.2024, 21:13Adunarea Naţională a Coreii de Sud a votat în favoarea proiectului de lege (208 voturi pentru, nici unul împotrivă), care va intra în vigoare după o perioadă de graţie de trei ani. Creşterea, vânzarea şi sacrificarea câinilor pentru consum vor fi pedepsite cu până la trei ani de închisoare şi cu o amendă de 30 de milioane de woni (20.800 de euro).
Activiştii au salutat adoptarea proiectului de lege. "Astăzi, legiuitorii noştri au acţionat decisiv pentru a face ca acest lucru să devină realitate", a declarat JungAh Chae, directoare executivă pentru Coreea de Sud a Humane Society International.
"Sunt încântată că Coreea de Sud poate închide acum acest capitol mizerabil al istoriei noastre şi se poate deschide unui viitor" care respectă câinii, a adăugat ea.
Carnea de câine a fost mult timp o parte a bucătăriei sud-coreene şi se crede că, altădată, până la un milion de câini erau ucişi în fiecare an pentru hrană, dar consumul a scăzut brusc în ultimii ani, deoarece tot mai mulţi coreeni adoptă animale de companie.
- Decizia Seulului de a interzice consumul de carne de câine, contestată de fermieri. S-au încăierat cu...
- Coreea de Sud pune capăt unei tradiţii controversate: Va interzice consumul de carne de câine. De ce au eşuat...
- Liderul opoziției din Coreea de Sud a fost înjunghiat timp ce ținea un discurs. În ce stare se află politicianul
Încercările anterioare de interzicere au fost întâmpinate cu o opoziţie acerbă din partea crescătorilor de câini destinaţi consumului. Legea prevede compensaţii, astfel încât companiile să poată renunţa la acest comerţ.
Conform cifrelor oficiale, aproximativ 1.100 de ferme canine cresc sute de mii de câini în fiecare an, care sunt serviţi în restaurante din întreaga ţară.