Antena Meniu Search
x

Decizia Seulului de a interzice consumul de carne de câine, contestată de fermieri. S-au încăierat cu poliţiştii în faţa biroului prezidenţial

Fermierii sud-coreeni s-au încăierat cu poliția la un miting organizat de cei care se opun interzicerii consumului și comercializării cărnii de câine, potrivit Reuters.    

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 30.11.2023, 10:57

Protest violent la Seul organizat de fermierii care cresc câini pentru consumul uman
Protest violent la Seul organizat de fermierii care cresc câini pentru consumul uman - Shutterstock

Aproximativ 200 de fermieri sud-coreeni care cresc câini pentru consumul uman au organizat joi un miting în apropierea biroului prezidențial din capitala Seul, cerând guvernului să renunțe la planul de interzicere a acestei practici.

Zeci de fermieri au încercat să intre cu un camion pe strada din fața biroului prezidențial. În mașină se aflau câini în cuști pe care fermierii intenționau să îi elibereze la fața locului. Ei au fost respinși de poliție.

Ulterior, fermierii s-au încăierat cu poliția care a ridicat baricade pentru a-i împiedica pe protestatari să traverseze strada pentru a se apropia de biroul prezidențial. Trei protestatari au fost reținuți de poliție.

Partidul de guvernământ al președintelui Yoon Suk Yeol a introdus un proiect de lege pentru a interzice creșterea și vânzarea de câini pentru consum. Proiectul include compensații financiare pentru fermierii forțați să își închidă afacerea într-o perioadă de trei ani. Fermierii sunt nemulțumiți de valoarea compensațiilor și susțin că nu au fost consultați de guvernanți.

Un sondaj Gallup Korea de anul trecut a arătat că aproape două treimi dintre respondenți se opun consumului de carne de câine. Doar 8% dintre ei au declarat că au mâncat câine în ultimul an, în scădere de la 27% în 2015.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să vă reparaţi maşina în service-ul de la colţ de stradă?

Observator » Stiri externe » Decizia Seulului de a interzice consumul de carne de câine, contestată de fermieri. S-au încăierat cu poliţiştii în faţa biroului prezidenţial