Răspândirea coronavirusului pare de neoprit. Alţi cinci pacienţi au murit în Italia
Răspândirea coronavirusului pare de neoprit și în Europa. În Italia, numărul de cazuri a crescut într-o singură zi cu 50% şi cinci pacienţi au murit. În zona roşie, restricţiile impuse sunt tot mai aspre, iar 18 oameni au fost arestaţi după ce au încercat să fugă din carantină.
De Redactia Observator la 02.03.2020, 11:16- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în Noua Zeelandă
- Numărul morţilor a depăşit 3000 la nivel global, iar aproape 90.000 de oameni sunt infectaţi.
- Bilanţul se ridică acum la 34 de morţi şi peste 1500 de persoane infectate în Italia.
Răspândirea coronavirusului pare de neoprit și în Europa. În Italia, numărul de cazuri a crescut într-o singură zi cu 50% şi cinci pacienţi au murit. În zona roşie, restricţiile impuse sunt tot mai aspre, iar 18 oameni au fost arestaţi după ce au încercat să fugă din carantină.
Peste Ocean, autorităţile americane au confirmat un al doilea deces. La nivel global, numărul morţilor a depăşit 3000, iar aproape 90.000 de oameni sunt infectaţi.
Italia s-a confruntat cu cea mai neagră zi de la descoperirea focarelor de infecţie din nordul peninsulei. Au fost cinci noi decese şi o creşterea a numărului cazurilor confirmate cu 50 de procente. Bilanţul se ridică acum la 34 de morţi şi peste 1500 de persoane infectate.
Angelo Borrelli, şeful Protecţiei Civile din Italia: 798, adică 51% din pacienţi, sunt izolaţi la domiciliu penru că nu au simptome, sunt asimptomatici sau prezintă simptome minore.
Guvernul Conte a semnat un nou decret prin care sunt sporite măsurile de combatere a virusului în cele 12 localităţi din zona roşie, dar şi în regiunile Lombardia, Veneto şi Emilia Romagna, cele mai afectate de epidemie.
Restricţiile din zona roşie îi imping pe rezidenţi la gesturi disperate. 18 oameni, printre care 12 străini, au fost reţinuţi de carabineri în timp ce încercau să părăsească zona de carantină din localitatea Lodi.
Emmanuel Macron şi-a arătat sprijinul faţă de situaţia din peninsulă şi la întâlnirea cu premierul Conte, i-a strâns mâna ferm şi l-a pupat pe obraz pe liderul italian.
Între timp, la Paris, angajaţii Muzeului Luvru au închis porţile, după ce în Franţa au fost confirmate 130 de cazuri şi 2 decese.
La nivel global 67 de ţări sunt afectate, iar ultimele adăugate pe harta coronavirusului sunt Cehia, Armenia şi Republica Dominicană.
În Coreea de Sud, unde sunt aproape 4000 de cazuri confirmate, răspândirea dramatică a fost facilitată de o sectă, unde credincioşilor li s-a interzis să poarte măşti la adunările religioase.
Fondatorul grupului şi alţi 11 reprezentanţi sunt acuzaţi de autorităţi că au ascuns numele mai multor membri ai sectei, pentru ca aceştia să nu fie trimişi în carantină.
Kim Shin Chang, director grup religios Shincheonji: Am încercat să oferim cât am putut de repede guvernului toate informaţiile pe care le-au solicitat.
În ţara unde a luat naştere virusul ucigaş, speciliaştii sunt optimişti.
Mi Feng, purtator de cuvant Comisie Sanatate Nationala: Rata de vindecare a pacienţilor infectaţi cu COVID-19 a continuat să crească, iar rata celor externaţi a depăşit 52% la nivel naţional.
În China s-au înregistrat peste 2,900 de victime, însă în ultimele 24 de ore, au fost depistate doar 202 cazuri noi, cel mai mic număr de la începutul epidemiei.