Antena LIVE
Foto

Creatorul antivirusului McAfee, John McAfee, găsit mort în celula sa. "Dacă mă spânzur, a la Epstein, nu va fi vina mea", scria el în 2020

Creatorul antivirusului McAfee, John McAfee, a fost găsit mort în celula sa dintr-o închisoare din Barcelona, la câteva ore după ce o instanță spaniolă a decis să poate fi extrădat în SUA, acolo unde urma să fie judecat pentru evaziune fiscală.

De la 24.06.2021, 08:19
John McAfee avea 75 de ani Profimedia Images / INHGA

Moartea sa a fost anunţată la câteva ore după ce Curtea Naţională a Spaniei a aprobat extrădarea lui în Statele Unite, unde acuzaţiile de evaziune fiscală ar fi putut duce la o pedeapsă cu închisoarea de până la 30 de ani. Deciza ar fi putut fi contestată în apel, iar extrădarea propriu-zisă ar fi necesitat aprobarea Guvernului Spaniei.

McAfee a fost arestat pe 3 octombrie anul trecut, pe aeroportul El Prat din Spania, în timp ce se pregătea să fugă din ţară în Turcia. În aceeaşi lună, McAfee a fost acuzat în Tennessee de sustragerea de la plata impozitelor, după ce nu a raportat veniturile obţinute din promovarea criptomonedelor în timp ce făcea activităţi de consultanţă, a ţinut conferinţe şi a vândut drepturile asupra povestea vieţii sale pentru un documentar. Compania sa a fost vândută către Intel în 2011.

John McAfee a creat un imperiu software în domeniul securității cibernetice

McAfee a dezvoltat software-ul timpuriu de securitate a internetului, iar în trecut şi a fost căutat de autorităţile din SUA şi Belize. Procuratura din Tennessee a afirmat că McAfee nu a depus declaraţii fiscale din 2014 până în 2018, în pofida faptului că a încasat ”venituri considerabile” din mai multe surse. Potrivit unui rechizitoriu din 15 iunie, McAfee ar fi câştigat milioane de dolari din susţinerea de conferinţe, consultanţă, promovare a criptomonedelor şi vânzarea drepturilor la povestea sa de viaţă pentru un documentar. Actul de acuzare nu pretindea că McAfee ar fi primit venituri în legătură cu McAfee Associates. Compania a fost vândută către Intel în 2011.

Pe acelaşi subiect

Într-o audiere video la începutul acestei luni, McAfee a susţinut că acuzaţiile împotriva sa sunt motivate politic şi a spus că îşi va petrece restul vieţii în închisoare dacă va fi returnat în SUA. În martie, McAfee a fost de asemenea acuzat de o ”înşelătorie” în criptomonede în valoare de 13 milioane de dolari, după ce ar fi atras victimele pe Twitter.

Acuzat de spălare de bani şi fraudă

Fondatorul McAfee Associates a fost lovit cu o serie de acuzaţii, inclusiv spălare de bani şi fraudă, în instanţa federală din Manhattan. Acuzaţiile s-au referit la două scheme privind promovarea frauduloasă către investitori a criptomonedelor, a arătat Departamentul Justiţiei din SUA.

McAfee şi garda sa de corp, Jimmy Gale Watson Jr, au fost acuzaţi de o schemă de exploatare a Twitter de către McAfee prin promovarea publică a ofertelor de criptomonede şi a monedelor digitale, pe care le-au vândut ulterior odată cu creşterea preţurilor, potrivit Departamentului Justiţiei din SUA şi US Commodity Futures.

Procurorul american din Manhattan, Audrey Strauss, a declarat că McAfee, Watson şi alţi membri ai ”echipei pentru criptomonede” ar fi câştigat mai mult de 13 milioane de dolari de la investitorii ”pe care i-au victimizat cu schemele lor frauduloase”.

Dacă ar fi fost condamnat, McAfee s-ar fi confruntat cu zeci de ani de închisoare

Potrivit Fox News, antreprenorul intenţiona să îşi anunţe candidatura la preşedinţie, din partea Partidului Libertarian, însă în martie l-a susţinut pe candidatul Vermin Supreme. În iulie 2019, McAfee a fost arestat şi ulterior eliberat de către Forţele Armate Republicane Dominicane din Puerto Plata, după ce a fost suspectat că deţine arme de calibru înalt, muniţie şi echipament în stil militar în timp ce se afla pe barca sa.

Cine a fost John McAfee?

John McAfee s-a născut în 1945 la o bază a armatei SUA din Marea Britanie, iar apoi a crescut în Virginia. După ce a lucrat ca programator şi proiectant de software pentru mai multe companii, inclusiv NASA, a început să dezvolte software pentru combaterea viruşilor.

În 1987, a fondat McAfee Associates, o companie de antiviruşi pentru computere. În cele din urmă, Intel a cumpărat McAfee şi a schimbat numele mărcii - ceva despre care McAfee şi-a exprimat mulţumirea.

În august 2009, The New York Times a scris că averea sa personală a scăzut de la 100 de milioane de dolari la 4 milioane de dolari. Acesta s-a mutat în Belize şi a vrut să găsească utilizări medicinale pentru plante pe terenul său. La conferinţa DEF CON din LA, din august 2014, el i-a avertizat pe americani să nu folosească smartphone-uri - sugerând că aplicaţiile sunt folosite pentru a spiona clienţii care nu citesc acordurile regulile de confidenţialitate.

El a anunţat că va căuta să obţină funcţia de preşedinte al Statelor Unite, în campania prezidenţială din 2016, drept candidat al Partidului Libertarian. A pierdut nominalizarea Partidului Libertarian în faţa lui Gary Johnson.

sursa: news.ro

Ți-a plăcut acest articol?

john mcafee antivirus inchisoare spania
Întrebarea zilei
Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

La pădure

La terasă

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Facebook WhatsApp LinkedIn Twitter Email
Stiri Sportive Citește și
Secretul japonezilor pentru o memorie longevivă. Fructul banal pe care aceștia...
Fanatik.ro
Publicat 30.04.2024
Orașul care pare desprins din basme. Este locul ideal pentru cei care vor să se...
Fanatik.ro
Publicat 30.04.2024
Catastrofa care a contribuit la căderea civilizației mayașe – studiu
spotmedia.ro
Publicat 29.04.2024
Prognoza ACCUWEATHER. Meteorologii au revizuit anunțul despre cum va fi vremea de...
Gandul
Publicat 30.04.2024
România, o țară cu 12 clase. De ce nu ne place să învățăm
Adevărul
Publicat 30.04.2024
O nouă eliminare la Chefi la cuțite! Ce concurent a părăsit competiția:...
A1
Publicat 30.04.2024
Horoscopul zilei de 2 mai 2024. Taurii trebuie să se concentreze pe carieră....
CaTine
Publicat 01.05.2024
Papanași sănătoși cu fulgi de ovăz. Rețeta cu smântână și dulceață...
spynews.ro
Publicat 26.04.2024
„Eram pedepsită constant”. Teodora Stoica spune cum a fost adolescența ei,...
GSP
Publicat 30.04.2024
Companiile aeriene au introdus o nouă regulă! Însoțitorii de bord nu vor primi...
Click.ro
Publicat 30.04.2024
Directoarea Twitter care dormea pe jos să-l susțină pe Elon Musk a ajuns la...
Useit
Publicat 01.05.2024
1 mai pe litoral 2024! Marile festivaluri și concerte ce deschid noul sezon estival
Money.ro
Publicat 23.04.2024
Tragedie pentru Tzancă Uraganu. Nepotul manelistului a murit la o vârstă fragedă
Redacţia.ro
Publicat 30.04.2024
Fostul șef ISU Prahova a primit lăzi cu sticle de vin și o chiuvetă ca să...
libertatea.ro
Publicat 30.04.2024
Billie Eilish a anunțat turneul „Hit Me Hard and Soft”. Seria de spectacole...
ZU
Publicat 01.05.2024
7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob
Hello taste
Publicat 30.04.2024
Simptomele sarcinii: 10 semne timpurii că ești însărcinată
Deparinti
Publicat 30.04.2024
O româncă vrea să afle unde lucrează cei care stau la cafenea luni la ora...
ziare.com
Publicat 30.04.2024
Melisa Döngel, dezvăluiri despre rolul vieții. Ce stea de cinema visează să...
Happy
Publicat 01.05.2024
Ce este tiroidita autoimună. Cum se identifică și cum o poți controla
Medicool
Publicat 01.05.2024
Florinel Coman l-a contactat pe Gigi Becali cu o cerere inadmisibilă! "Eşti...
orangesport.ro
Publicat 28.04.2024