Antena Meniu Search
x

Bill Gates a închis ochii la acuzațiile aduse lui Jeffrey Epstein. Miliardarul credea că acesta îl va ajuta să câștige premiul Nobel pentru Pace

Bill Gates, fondatorul Microsoft, s-a întâlnit, în 2013, cu Jeffrey Epstein în casa președintelui Comitetului Nobel, potrivit unor surse din cadrul companiei. Potrivit acestora, miliardarul ar fi închis ochii la acuzațiile cu care se confrunta pedofilul Jeffrey Epstein deoarece a crezut că acesta îl va ajuta să câștige premiul Nobel pentru Pace.

de Redactia Observator

la 19.05.2021, 14:38

Bill Gates, cofondatorul Microsoft
Bill Gates, cofondatorul Microsoft - Getty Images

Potrivit publicației norvegiene DNMagasine, Epstein și Gates au sosit împreună la locuința președintelui comitetului Nobel de la acea vreme, Thorbjørn Jagland, la Strasbourg. Potrivit surselor citate, chiar fondatorul Microsoft ar fi convocat acea întâlnire. La întâlnire au participat și reprezentanții unor companii din domeniul Sănătății și vaccinării cărora fundația Gates le-a donat milioane de dolari.

„Bill Gates a cerut să se organizeze acea întâlnire. Era interesat de activitatea Consiliului Europei de a salvgarda medicamentele pentru toată lumea. Cei doi au venit la mine. Bill Gates și Jeffrey Epstein au sosit împreună, urmați de alții. Am făcut o introducere privind sistemul european de control al medicamentelor, apoi discuțiile au avansat”, a declarat Jagland. 

Detalii despre întâlnirea din 2013 au fost dezvăluite de angajați ai Fundației Gates, care susțin că miliardarul a ignorat condamnarea din 2010 a lui Jeffrey Epstein, pentru pedofilie, și a continuat să păstreze legătura cu el, cosiderând că l-ar putea ajuta să obțină premiul Nobel pentru Pace. 

Ce legături a avut Bill Gates cu Jeffrey Epstein

Bridgitt Arnold, o purtătoare de cuvânt a lui Gates, a declarat în 2019 că Gates și Epstein s-au întâlnit de mai multe ori pentru a discuta despre filantropie - mai exact donații pentru acte caritabile. „Bill Gates regretă că s-a întâlnit vreodată cu Epstein și recunoaște că a fost o eroare de judecată să facă acest lucru”, a spus atunci purtătoarea sa de cuvânt. Epstein a murit în închisoare în august 2019, în așteptarea procesului pentru acuzații de trafic sexual.

Melinda Gates, care sprijină la nivel global drepturile femeilor și fetelor, i-ar fi spus soțului ei că nu se simte confortabil în prezența lui Epstein. Cei doi s-au întâlnit împreună cu fostul miliardar în 2013. Bill Gates și câțiva angajați ai Fundației Gates au continuat relația cu Epstein în ciuda îngrijorărilor Melindei, a declarat o sursa citată de WSJ. Când a fost întrebat despre relația sa cu Epstein într-un interviu pentru The Wall Street Journal în septembrie 2019, Bill Gates a spus: „L-am întâlnit. Nu am avut nicio relație de afaceri sau prietenie cu el.”

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Evenimente » Bill Gates a închis ochii la acuzațiile aduse lui Jeffrey Epstein. Miliardarul credea că acesta îl va ajuta să câștige premiul Nobel pentru Pace