”Din nefericire, este prea târziu”! Inima lui Charlie Gard, bebeluşul care a impresionat o lume întreagă, se va opri pe 31 iulie. Părinţii mai au o ULTIMĂ dorinţă
Cazul bebeluşului Charlie Gard, atins de o maladie genetică neurodegenerativă, a impresionat o lume întreaga, dupa ce parintii sai au luptat in ultimele luni pentru a-si salva copilul.
De Redactia Observator la 25.07.2017, 20:53Cazul bebeluşului Charlie Gard, atins de o maladie genetică neurodegenerativă, a impresionat o lume intreaga, dupa ce parintii sai au luptat in ultimele luni pentru a-si salva copilul.
Bebeluşul în vârstă de 11 luni a fost diagnosticat, la doar o lună, cu o maladie genetică neurodegenerativă - sindromul epuizării AND-ului mitocondrial - care afectează celulele responsabile de producerea energiei şi respiraţiei, împiedicându-l să respire neasistat.
Înalta Curte de la Londra a decis, în aprilie, oprirea menţinerii în viaţă a bebeluşului, considerand ca nu este în interesul copilului ca îngrijirile să fie prelungite. Această decizie, care urma recomandarea spitalului, a fost ulterior confirmată de Curtea de Apel, Curtea Supremă, iar apoi Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) pe 27 iunie.
In aceasta saptamană, Înalta Curte de la Londra urma să hotărască dacă să confirme sau nu decizia din aprilie, insă parintii lui Charlie au anuntat ca renunţă la procedura judiciară prin care voiau să-l menţină în viaţă.
Medicii de la spitalul britanic care îngrijesc copilul au reclamat această nouă audiere la Înalta Curte, pentru ca ”noile elemente cu privire la un tratament experimental” propus de ”două spitale internaţionale” să fie prezentate şi studiate.
Aceşti medici continuau să creadă că o prelungire a tratamentului ar fi ”nejustificată” având în vedere suferinţele îndurate de copil, însă doreau ca justiţia să fie cea care să tranşeze acest caz, care mobilizează în Regatul Unit şi în străinătate cercurile creştine.
”Din nefericire este prea târziu”, a declarat avocatul Grant Armstrong la reluarea şedinţei, luni după-amiaza, în prezenţa părinţilor în lacrimi.
”Nu mai este în interesul lui Charlie să continue tratamentul”, a declarat avocatul, subliniind că ”Charlie a suferit o atrofiere musculară gravă” şi că ”pagubele produse muşchilor săi sunt ireversibile”.
Profund impresionati de cazul lui Charlie, oameni din intreaga lume s-au mobilizat pe Internet sau au organizat numeroase proteste, cerand ca Charlie sa fie salvat.
Folosind hashtagul "JE SUIS CHARLIE GARD", oameni din toate colţurile lumii şi-au exprimat durerea şi indignarea. În timp record s-au strâns o suma impresionanta, aproape un milion şi jumătate de lire sterline, necesara pentru a cumpăra un tratament experimental, refuzat bebeluşului de catre medicii care-l ingrijesc.
Insa, parintii au decis sa abandoneze lupta. Ultima lor dorinta este sa-l poata lua acasa pe Charlie, cateva zile, inainte ca inima acestuia sa fie oprita.
Potrivit Daily Mail, conducerea spitalului Great Ormond Street nu este de acord nici cu aceasta dorinta, considerand ca nu este posibil ca bebelusul sa fie transportat.