Antena Meniu Search
x

Cazul lui Charlie Gard, bebeluşul britanic aflat pe moarte, impresionează o lume întreagă. Pe internet, mobilizarea a fost impresionantă

Cazul lui Charlie Gard, un bebeluş de 10 luni aflat pe moarte într-un spital din Marea Britanie, a împărţit lumea întreagă. Părinţilor li s-au alăturat chiar Papa Francisc şi Donald Trump.

Vezi și

Cazul lui Charlie Gard, un bebeluş de 10 luni aflat pe moarte într-un spital din Marea Britanie, a împărţit lumea întreagă. Părinţilor li s-au alăturat chiar Papa Francisc şi Donald Trump.

Cer cu disperare ca băieţelul să fie supus unui tratament experimental, înainte să fie declarat mort. 

Chiar instanţele au decis să se renunţe la luptă. Copilul, spun medicii din Regat, nu ar mai putea fi salvat. Şi nu acceptă experimentul.

Are 10 luni şi orele îi sunt numărate.  Aparatele care îl ţin în viaţă pe Charlie Gard vor fi oprite curând.

Deşi părinţii speră ca fiul lor să mai aibă timp pentru o ultimă încercare. Un tratament experimental şi extrem de costistor.

Însă, dorinţa le-a fost blocată de instanţele britanice şi europene, deopotrivă. Până şi ultima dorinţă, să îl ia acasă, pentru a muri, le-a fost refuzată.

Pe internet, mobilizarea a fost impresionantă. Folosind hashtagul JE SUIS CHARLIE GARD, oameni din toate colţurile lumii şi-au exprimat durerea şi indignarea. Printre ei, Papa Francisc şi preşedintele Donald Trump.

În timp record s-au strâns şi banii, aproape un milion şi jumătate de lire necesari pentru a cumpăra tratamentul refuzat bebeluşului. 

Micul Charlie s-a născut sănătos. Avea o lună când medicii l-au diagnosticat cu o boală genetică rară şi foarte agresivă, care afectează sistemul nervos.

Medicii cred că maladia i-a provocat leziuni ireversibile pe creier şi cer ca băiatul să fie lăsat să se stingă fără chin.

Un spital din Roma şi un altul din Statele Unite au anunţat că sunt dispuse să acopere cheltuielile tratamentului lui Charlie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Stiri externe » Cazul lui Charlie Gard, bebeluşul britanic aflat pe moarte, impresionează o lume întreagă. Pe internet, mobilizarea a fost impresionantă