Donald Trump a anunţat deja pe cine nu va include în noua administraţie. Val de proteste după realegerea lui în funcție
Realegerea lui Trump în funcţia de preşedinte al Statelor Unite a dus la proteste în marile oraşe. La New York, membrii sindicatelor, suţinători ai comunităţii LGBT şi grupuri pentru drepturile migranţilor au mărşăluit în apropiere de Trump Tower. Între timp, republicanul a ajuns la 312 electori, după ce, conform proiecţiilor, a câştigat şi în Arizona. Preşedintele ales a anunţat deja pe cine nu va include în noua administraţie. Acum, însă, întreaga lume se întreabă cum va gestiona conflictul din Ucraina.
De Redactia Observator la 10.11.2024, 09:09- Premiera noului sezon Chefi la cuțite din 17 Noiembrie, Duminică 20:00, Luni, Marți și Miercuri 20:30 pe Antena 1 și AntenaPLAY
- A treia răsturnare de situație în cazul asasinării lui Ioan Crișan. Fiica lui, lăsată în libertate acum 3 săptămâni, a fost arestată alături de complici
Mii de oameni au ieşit pe străzile din New York pentru a protesta faţă de realegerea lui Donald Trump în funcţia de preşedinte. Înarmaţi cu bannere, membrii sindicatelor şi suţinători ai comunităţii LGBT au mărşăluit inclusiv lângă Trump Tower pentru a-şi arăta indignarea în urma alegerilor. Printre manifestanţi s-au aflat şi grupuri pentru drepturile migranţilor care se tem de deportarea în masă promisă de republican.
În Washington DC, sute de femei au cerut, la rândul lor, să li se ofere dreptul la avort.
Mii de oameni au ieşit în stradă după victoria lui Donald Trump
Recent, Donald Trump a făcut un nou anunţ referitor la administraţia sa. Preşedintele ales al Statelor Unite a anunţat pe platforma sa, Truth Social, că Nikki Hailey, care s-a retras din cursa pentru obținerea nominalizării Partidului Republican la președinție şi Mike Pompeo, fostul secretar de stat american, nu vor avea niciun rol în următorul său cabinet. Scenariul final de la Casa ar trebui să fie anunţat zilele acesta însă, până atunci, Trump se va întâlni cu Biden.
- Consilierul lui Trump: Prioritatea noii administraţii americane în Ucraina va fi pacea, nu returnarea teritoriilor...
- Reacția Iranului, după ce SUA a acuzat că e implicat într-un plan de asasinare care l-ar viza pe Donald Trump
- Donald Trump, record de voturi pentru un candidat republican. Pe precedentul tot el îl stabilise, în 2020
- Cel mai sumbru scenariu luat în calcul de analiști, după întoarcerea lui Donald Trump la Casa Albă. Ce e diferit...
"Mă voi întâlni cu el miercuri", a declarat Joe Biden. Între timp, Donald Trump a câştigat şi în Arizona, un alt stat cheie şi ultimul care nu-şi anunţase câştigătorul, ajungând acum la 312 electori.
Rusia, pregătiă să asculte propunerile lui Trump abia după ce recucerește regiunea Kursk
Un alt subiect care rămâne sub semnul întrebării este şi situaţia războiului din Ucraina. Un fost consilier de-al lui Trump susţine că viitoarea administrație americană va urmări pacea cu orice preț, nu recuperarea teritoriilor ocupate de Rusia. Oficialul spune că Zelenski şi armata sa vor fi pe cont propriu în cazul în care îşi doresc ca soldații americani să lupte pentru recuperarea Crimeei. Chiar şi aşa, ministrul ucrainean de externe spune că ţara este pregătită să lucreze cu Statele Unite.
"Paşii următori pentru a stabili contactul pentru comunicare între echipe au fost discutaţi şi acest lucru a şi început deja", Andrii Sybiha, ministrul ucrainean de externe.
La rândul său, Rusia este pregătiă să asculte propunerile lui Trump însă, surse de la Kremlin spun că nu vor exista negocieri cu SUA până ce regiunea Kursk nu va fi recucerită. Experții se tem că promisiunea republicanului de a încheia rapid războiul ar putea însemna, de fapt, forțarea Ucrainei să capituleze prin retragerea sprijinului american, oferindu-i astfel lui Vladimir Putin o victorie decisivă.